Αρχική Eπικαιρότητα Τέσσερις νεκροί σε 24 ώρες – 87 συνολικά

Τέσσερις νεκροί σε 24 ώρες – 87 συνολικά

Ένας ακόμα άνδρας που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ πέθανε από τον κορονοϊό, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα 79χρονο από την Καστοριά και συγκεκριμένα από τη. Μεσοποταμία. Έτσι, λοιπόν, το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις συμπολίτες μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 87.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ημερήσια ενημέρωση γνωστοποίησε ότι υπάρχουν 71 νέα κρούσματα και 1.955 συνολικά στη χώρα. Υπάρχουν 79 ασθενείς διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Επίσης, 16 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρεις ακόμα θανάτους, με το συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στους 86 (23 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία ήταν τα 73 έτη, ενώ το 86% είναι κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Πάντως, ενθαρρυντικά είναι τα νέα όσον αφορά την πορεία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο νοσοκομείο αναφοράς της πόλης, το ΑΧΕΠΑ. Τα καλά νέα, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Open, αφορούν δύο ασθενείς που αποσωληνώθηκαν και βγήκαν από τη ΜΕΘ όπου νοσηλεύονταν ενώ άλλοι τρεις ιάθηκαν πλήρως και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αφού έχουν καταγραφεί μόλις 39 κρούσματα αναλογικά με τα πληθυσμιακά κριτήρια και τρεις θάνατοι.