Αρχική Eπικαιρότητα ΣΟΚ: Στραγγάλισε τη σύντροφό του κατηγορώντας την ότι τον κόλλησε κορονοϊό

ΣΟΚ: Στραγγάλισε τη σύντροφό του κατηγορώντας την ότι τον κόλλησε κορονοϊό

«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να δείξουμε σεβασμό και αγάπη για τη ζωή» έγραφε η άτυχη κοπέλα λίγες μέρες πριν το θάνατό της

Η 27χρονη Lorena Quaranta που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στην Ιταλία, ήταν φοιτήτρια ιατρικής και έδινε τη μάχη με τον κορωνοϊό.
Ηφοιτήτρια ιατρικής Lorena Quaranta, 27 ετών, βρέθηκε νεκρή από τους αστυνομικούς στο σπίτι της, αφού ο φίλος της, Antonio De Pace, νοσοκόμος 28 ετών, κάλεσε τις Αρχές και ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, φέρεται να προσπάθησε, αφού σκότωσε τη νεαρή γυναίκα, να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, ωστόσο, τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Το ζευγάρι συγκατοικούσε στη Μεσίνα της Σικελίας, ενώ η Quaranta είχε επιλέξει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού. Λίγες μέρες μάλιστα πριν πεθάνει, εξέφρασε τις ανησυχίες της για τους γιατρούς που πέθαναν στην επιδημία, ανεβάζοντας στα social media της μια ανάρτηση που εξηγούσε ότι οι θάνατοι των γιατρών προήλθαν από την έλλειψη εξοπλισμού για την προστασία τους.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να δείξουμε σεβασμό και αγάπη για τη ζωή. Δείξτε σεβασμό στον εαυτό σας, στις οικογένειές σας και στη χώρα. Θα πρέπει να σκέφτεστε και να θυμάστε αυτούς που αφιερώνουν τη ζωή τους καθημερινά για να σας προστατέψουν, με δικό τους ρίσκο. Ας είμαστε ενωμένοι και ας μείνουμε σπίτι. Ας αποτρέψουμε ο επόμενος που θα αρρωστήσει να είμαστε εμείς ή ο κάποιος που αγαπάμε», έγραφε η Quaranta.

Το θέμα αυτής της γυναικοκτονίας ξέφυγε από τα σύνορα της Ιταλίας, καθώς με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει σε πολλά μέρη του πλανήτη, εντείνονται οι φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, με τα θύματα να βρίσκονται εγκλωβισμένα σε τέσσερις τοίχους με τον κακοποιητή τους, χωρίς να μπορούν να διαφύγουν.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορονοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε». «Ζητήστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή… απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας», απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Πηγή athensvoice