Αρχική Ν. Αργολίδος Ο Δήμαρχος Επιδαύρου οργανώνει με εθελοντές κατ΄ οίκον παράδοση για το Άγιο...

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου οργανώνει με εθελοντές κατ΄ οίκον παράδοση για το Άγιο Φως

Με ανακοίνωση τους προς τους Δημότες ο δήμαρχος Επιδαύρου ενημερώνει πως το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ θα δοθεί το Άγιο Φως σε εθελοντές οι οποίοι θα το μεταφέρουν σε κάθε γειτονιά του Δήμου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Χρόνη:

“Αγαπητοί συνδημότες μας,

Το Πάσχα και η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Δυστυχώς οι μέρες που διανύουμε δεν μας απομόνωσαν μόνο από όλες τις κοινωνικές μας συναναστροφές άλλα κυρίως μας κράτησαν μακριά από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και των εορτών του Ορθόδοξου Πάσχα.

Ο Δήμος Επιδαύρου, εδώ και περίπου 15 μέρες έχει σχεδιάσει, πως θα μπορέσουν οι πιστοί να ζήσουν τα πάθη του Θεανθρώπου και την Ανάστασή Του.

Για τον λόγο αυτό από την Κυριακή 12/ 04/ 2020 κατά τις απογευματινές ώρες θα ακούγεται από τα ηχεία του Δήμου μέρος των ακολουθιών και το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ θα δοθεί σε συγκεκριμένα ελάχιστα άτομα, εθελοντές οι οποίοι θα φέρουν υπογεγραμμένο έγγραφο από τον Δήμαρχο, το Άγιο Φώς για να το μεταφέρουν σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας.

Οι κάτοικοί μας θα πρέπει να έχουν, εφόσον το επιθυμούν, εξωτερικά των οικιών τους ειδικά φαναράκια για να μπορούν να λάβουν το Άγιο Φώς.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα και έξω από τις εκκλησίες και να είμαστε όσο το δυνατόν ασφαλείς.

Οι οδηγίες θα ακολουθηθούν κατά γράμμα και οποιαδήποτε διαφορετική συμπεριφορά η οποία θα βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία θα ελέγχεται από τα αρμόδια όργανα.

Ζητούμε λοιπόν από όλους σας να σεβαστείτε αυτή την απόφαση και να τηρήσετε τις σχετικές οδηγίες μένοντας σπίτι και εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα με προσοχή και σύνεση, έχοντας ως γνώμονα πάντα την απόφαση του Υπουργείου και της Ιεράς Συνόδου.

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα και να μη ξεχνάμε ότι μετά τον Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση και σε Αυτή προσδοκούμε όλοι.”

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου