Αρχική Eπικαιρότητα Στην μακρινή Αυστραλία υποστηρίζουν ότι έχουν φάρμακο που σκοτώνει τον COVID 19...

Στην μακρινή Αυστραλία υποστηρίζουν ότι έχουν φάρμακο που σκοτώνει τον COVID 19 σε 48 ώρες

Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα γνωστό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με HIV και Zika μπορεί να σκοτώσει τον κορονοϊό μέσα σε 48 ώρες!

Εξαιρετικά αισιόδοξα στην μάχη κατά του κορονοϊού είναι τα νέα που έρχονται από την Αυστραλία. Μία μελέτη από το Βιοιατρικό Ινστιτούτο Έρευνας του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης σε συνεργασία με το Ινστιτούρο Επιδημιών Ντόχερτι έδειξε ότι ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο με την ονομασία Ivermectin, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, μπορεί να εμφανίσει σημαντική δράση απέναντι στον κορονοϊό και να τον σκοτώσει μέσα σε 48 ώρες!

«Ανακαλύψαμε ότι μόνο μία δόση μπορεί να εξαφανίσει όλο τον ιό μέσα σε 48 ώρες και από τις 24 πρώτες ώρες να δείξει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», τόνισαν οι ερευνητές η μελέτη των οποίων δημοσιεύτηκε ήδη στο επιστημονικό περιοδικό: «Antiviral Reasearch».

Πρόκειται για ένα φάρμακο που έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και το οποίο έχει δείξει θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς που έπασχαν από HIV και από τον ιό  Ζικα.

«Το Ivermectin χρησιμοποιείται ήδη και θεωρείται ένα ασφαλές φάρμακο. Πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσουμε ποια δόση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους και να είναι ασφαλής. Αυτό είναι τώρα το επόμενο βήμα. Επειδή βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας και δεν υπάρχει μία θεραπεία που έχει γίνει γενικά αποδεκτή, αν έχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί νωρίτερα. Ρελαιστικά θα χρειαστεί ακόμα χρόνος μέχρι να βρεθεί και να εγκριθεί ένα εμβόλιο για την νόσο», πρόσθεσαν οι ειδικοί.

Η χρήση του Ivermectin για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα επιπλέον επιστημονικών τεστ και κλινικών μελετών που θα αποδείξουν αν τελικά μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο για τον Covid-19.

πηγή- filathlos.gr