Αρχική Χωρίς κατηγορία Μητροπολίτης Ναυπλίου: Να γιορτάσουμε το Πάσχα στις 26 Μαΐου – Μέχρι τότε...

Μητροπολίτης Ναυπλίου: Να γιορτάσουμε το Πάσχα στις 26 Μαΐου – Μέχρι τότε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα

«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές» με τον κορωνοϊό τόνισε σήμερα ο Μητροπολίτης Ναυπλίου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Ιερόθεος σχολίασε την τηλεδιάσκεψη, μέσω της οποίας συνεδρίασε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και τόνισε «Ο κορωνοϊός ήρθε, αλλά θα φύγει και θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η Ιερά Σύνοδος ασχολείται με το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα» επεσήμανε, σημειώνοντας ότι χαιρετίστηκε η πρόταση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον προτεινόμενο τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών.

Χαρακτήρισε ωστόσο, «πρωτόγνωρη κατάσταση  το να μη γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού», τόνισε ωστόσο ότι, «δεν υπάρχει πρόβλημα», αφού «δεν επιβάλλεται για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για την προστασία της υγείας των πολιτών».

«Άλλωστε οι προσευχές είναι δημόσιο γεγονός, όταν κάποιος προσεύχεται, προσεύχεται για όλη την οικουμένη» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι «δεν αναιρείται η προσευχή βάσει το μέρους που βρίσκεται».

Τέλος για την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για ανοικτό εορτασμό της Ανάστασης την 26η Μαΐου εξήγησε ότι «κάθε Κυριακή από το Πάσχα έως τότε, είναι μία αναστάσιμη λειτουργία, γι’ αυτό στην απόδοση της εορτής πάντα το πανηγυρίζουμε, οπότε εφόσον υπάρχει αυτή η λογική, η Εκκλησία σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί».

«Μακάρι μέχρι τότε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», κατέληξε ο Μητροπολίτης Ναυπλίου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ