Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σπείρα ανηλίκων διέπραξε οκτώ κλοπές παρά τα μέτρα στην Καλαμάτα

Σπείρα ανηλίκων διέπραξε οκτώ κλοπές παρά τα μέτρα στην Καλαμάτα

Ούτε η απαγόρευση κυκλοφορίας σταμάτησε μια συμμορία πιτσιρικάδων που το είχαν ρίξει στις διαρρήξεις και τις κλοπές οχημάτων στην Καλαμάτα και σε μια τοπική κοινότητα του ομώνυμου Δήμου! Η δράση τους είχε ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου, αλλά συνεχίστηκε ως την περασμένη Κυριακή με οκτώ κλοπές και απόπειρες, παρά τα μέτρα που είχαν ήδη επιβληθεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξακριβώθηκε ότι οι πέντε ανήλικοι είχαν διαρρήξει τρία καταστήματα που είχαν διακόψει τη λειτουργία τους, είχαν αποπειραθεί να εισβάλλουν σε ένα ακόμη, ενώ είχαν παραβιάσει ένα όχημα και είχαν κλέψει δυο μοτοσικλέτες, η μία εκ των οποίων βρέθηκε. Η λεία τους σε μετρητά ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και άλλα είδη ξεπερνά τα 3.000 ευρώ. Μεταξύ των κλοπιμαίων, ήταν και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί από ένα σπίτι σε κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης και βρέθηκε στην κατοχή ενός από τους ανήλικους, του μοναδικού που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας.

Όπως και οι άλλοι τέσσερις ανήλικοι, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Μαζί του συνελήφθησαν μία 60χρονη και ένας 36χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να εμπλέκεται η ομάδα.