Αρχική Περ. Πελοποννήσου Εκτακτη χρηματοδότηση ζητά ο Παν.Νίκας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Εκτακτη χρηματοδότηση ζητά ο Παν.Νίκας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πίστωση 500.000 ευρώ, προκειμένου -στο πλαίσιο των έκτακτων καταστάσεων που υφίστανται- να παρέξει έκτακτη βοήθεια για την αγορά τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την οποία συνοδεύει με σχετική αιτιολογική έκθεση.

“Ζητώ από το υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια ώστε να υπάρξει δυνατότητα να υποστηριχθούν ως προς την τροφοδοσία τους -πέρα από την διαδικασία του ΤΕΒΑ- τρεις κατηγορίες πολιτών, οι ρομά, οι εξαρτημένοι και τα άτομα με αναπηρία. Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίζω και κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το αίτημα του περιφερειάρχη, ειδικότερα, αφορά την χρηματοδότηση Περιφέρειας με σκοπό την παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων “σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Π. Νίκας στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:

“Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονωϊού, παρουσιάζεται η ανάγκη υποστήριξης με την μορφή έκτακτης βοήθειας παροχής τροφίμων σε νοικοκυριά. Από την εκτίμηση των αρμοδίων υπηρεσιών -ως αυτή αποτυπώνεται στη συνημμένη έκθεση- ο αριθμός των νοικοκυριών που περιήλθαν σε ανάγκη ανέρχεται στα 2.000.

Κατόπιν των ανωτέρω στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, όπως αυτές απορρέουν από το άρθρο 186 του Ν.3852/2010, επειδή η συγκεκριμένη ανάγκη δεν μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό έτους 2020 της Περιφέρειας, σας παρακαλούμε για έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 500.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα»”.

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Την έκθεση που συνοδεύει την εν λόγω επιστολή μποτρείτε να δείτε εδώ:

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ