Αρχική Eπικαιρότητα Το γράφημα που παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας με τα κρούσματα και τους...

Το γράφημα που παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό

Ένα γράφημα για την πορεία του κορονοιού  στην Ελλάδα παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας

Στο γράφημα όπως βλέπετε, φαίνεται συγκριτικά η πορεία του φονικού ιού σε Ελλάδα, Βέλγιο και Ολλανδία. Η σύγκριση γίνεται ανάλογα με τον πληθυσμό, τα κρούσματα και τους θανάτους από τον Covid- 19.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Ελλάδα έχει τα λιγότερα κρούσματα – σχεδόν 9.000 λιγότερες περιπτώσεις – αλλά έχει και πιο λίγους θανάτους.

«Μετά τη διακοπή των πτήσεων προς και από χώρες υψηλού κινδύνου, διευκρινίστηκε ότι δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός Ελλήνων, γιατί πρώτη μας προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Επαναπατρισμοί θα γίνουν μόνο για άμεσες ανάγκες», διευκρίνισε – μεταξύ άλλων – ο κ. Πέτσας.

Και συνέχισε όσον αφορά τη μάχη με τον κορονοϊό: «Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις ΜΕΘ, να προσλαμβάνουμε προσωπικό και να παίρνουμε προμήθειες. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκαν σε 870, δηλαδή αύξηση κατά 54%, ενώ οι εγκρίσεις για πρόσληψη υγειονομικών είναι 4.200».

«Σε ό,τι αφορά το υλικό, σήμερα διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα παραγωγικότητας. Επειδή κινηθήκαμε νωρίς, καταφέραμε να έχουμε σημαντικές προμήθειες υλικών. Σήμερα, πήραμε 1,7 εκατ. μάσκες που ήρθαν με πτήση της Aegean και προβλέπεται να έρθουν πάνω από 13 εκατ. μάσκες και υλικά προστασίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τι επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις από τους δωρητές υγειονομικού υλικού προς την Ελλάδα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε, τα έγκαιρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση «μας δίνουν χρόνο για να περιθάλψουμε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και να προμηθευτούμε το απαραίτητο υλικό».

Διευκρίνισε ότι, «το υπουργείο Υγείας έχει όσες πιστώσεις χρειαστεί, για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Γίνονται συνεχώς συνεχείς δωρεές από ιδιώτες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας».

www.newsbeast.gr