Αρχική Eπικαιρότητα Φίλοι Κρητικοί πάρτε τα όπλα να μην γίνουμε Μόρια

Φίλοι Κρητικοί πάρτε τα όπλα να μην γίνουμε Μόρια

Φίλοι συμπατριώτες μου.
Από Χανιά.. Ρέθυμνο.. Ηράκλειο.. Λασηθι..
Εσείς που έχετε τα όπλα στο μαξιλάρι σας και τα χρησιμοποιείτε στους γάμους και στις κηδείες…. Εσεις που χωρίς αντίσταση κλειστηκατε μέσα γιατί φοβάστε τον ιό και την κυβέρνηση….
Εσείς που κάνετε τα παλικάρια στους γείτονες και τ’αδελφια σας όταν σας πάρουν μισό μέτρο χωράφι…
Εσείς που όταν μπει ο σκύλος ενός κυνηγού στο βοσκοτοπι σας σκοτώνετε και τον κυνηγό και τον σκύλο….
Εσεις κυνηγοί που περηφανευεστε πως έχετε καλό σημάδι στο λαγο..
Εσείς που όταν η αραβωνιαστικια η ή γυναίκα σας φύγει με άλλον είστε έτοιμοι για βεντετα….
Τώρα που η αγαπητή μας κυβέρνηση με νόμο που ψήφισε ερήμην μας ενώ μας έχει φυλακισμένους στα σπίτια μας θα γεμίσει το νησί μας με Αφρικανους εκτοπίζοντας μας τι θα κάνετε;;
Πιστεύω πως θα το μάθατε ιντερνετικα γιατί τα μέσα αποβλάκωσης το θεωρουν μιδαμινο που δεν πρέπει να μαθευτει. Ίσως βέβαια όταν γίνει να το σερβίρουν κι αυτό για το καλό μας.
Θα κάτσετε με σταυρωμένα τα χέρια και τωρα; Δεν θα αντιδράσετε; Δεν θα υπερασπιστειτε τα ιερα χώματα μας από την εισβολή; Γιατί.. περί εισβολής πρόκειται. Όλες οι χώρες της Μεσογειου δεν τη δέχτηκαν. Εμάς όμως ο Κουλης μας είναι πολύ προθυμος να ξεπουλήσει την Κρήτη μαζί με όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ πρόθυμος να μας εκτοπίσει. Μελετήστε τι υπέγραψε. Μας παραδίδει στεγνά και υπουλα. Μας υποτιμά όσο δεν παίρνει.
Εμείς παλικάρια του νησιού μας τι θα κάνουμε; Θα τον αφήσουμε να αλωνίσει τη γη μας μαζί με τους φίλους του από όλη την Αφρική και βάλε.. τρομοκράτες.. λαθρεμπορους και τζιχανσιστες;
Αν το χωράφι η το βοσκοτοπι μας αξίζει να το υπερασπιζομαστε πόσο μάλλον το χωράφι όλων μας.
Αν οι νεκροί μας είναι άξιοι να τους τιμούμε με τα όπλα πόσο μάλλον αυτοί που μας έδωσαν την ελευθερία.
Αν μπορούμε να χαιρόμαστε με τις τουφεκιες στους γάμους πόσο μάλλον χρειάζεται να χαιρόμαστε για νίκες σε αγώνα.
Αν έχουμε άξιους σκοπευτές στο λαγο πόσο μάλλον χρειάζεται να το δειξουμε στους “λαγούς” που μας περιπαιζουν κατάμουτρα.
Αν θεωρείτε τιμή να διεκδικειτε την γυναίκα που αγαπάτε που ίσως και να μη αξίζει αφού σας άφησε πόσο μάλλον τιμή είναι για σας να διεκδικειτε την πατρίδα σας που δεν θα σας αφήσει ποτέ.
Από σας περιμένουμε δράση.
Από σας που ξέρω πως το λέει η καρδιά σας κι ας την έχετε ναρκωμενη.
Από σας που είστε ή συνέχεια των γονιών και πσπουδων σας.
Μπείτε μπροστά. Αψιφηστε φόβο και κόμματα. Υπερασπιστειτε όπως σας έχουν διδάξει οι πρόγονοι μας τα ιερά χώματα μας που τα πότισαν με το αίμα τους. Αντισταθείτε σε ότι θέλουν να κάνουν σ’εμας.. ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. Δείξτε σε όλους ότι η Κρητική ψυχή ΔΕΝ πέθανε.
Και μεις όλοι.. γυναίκες και παιδιά μαζί σας θαμαστε. Όπως μπορούμε. Όσο μπορούμε. Και μεις έχουμε ψυχή που ξέρει να αγωνίζεται.
Μπείτε μπροστά για αγώνα. Είναι θέμα τιμής και επιβίωσης. Είναι πόλεμος και έχουμε χρέος να πολεμήσουμε. Αν παραδοθουμε.. χαθήκαμε!Ήδη έχουμε χαθεί οικονομικά. Μη χαθούμε και εθνολογικα! Μην αφήσουμε να γίνει χειρότερη Μόρια όλη η Κρήτη!
Ξέρω πως απευθύνομαι σε παλληκάρια. Μη με διαψευσετε!!
Σας ευχαριστώ!
Τζατζαρακη Μαρία.