Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε καραντίνα έχουν τεθεί άτομα στη Βόρεια Κυνουρία – Δεν σημαίνει ότι...

Σε καραντίνα έχουν τεθεί άτομα στη Βόρεια Κυνουρία – Δεν σημαίνει ότι είναι θετικοί στον ιό

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν στο χωριό Στόλος Κυνουρίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ήδη νοσυλευεται στο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Στην ενημέρωση από το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας και τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κ. Περδικάκη Πηγή για τις εξελίξει, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα τα οποία έχουν τεθεί προληπτικά σε καραντίνα

Πρόκειται για δύο άτομα από το Στόλο Κυνουρίας, ενώ η ίδια οδηγία έχει δοθεί και στον οδηγό ταξί που μετέφερε την 74χρονη γυναίκα στο χωριό.

Η καραντίνα δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι θετικός στον ιό, σημαίνει ότι προληπτικά να μένει στο σπίτι του για δύο εβδομάδες, να θερμομετρείται και μετά από δύο εβδομάδες επιστρέφει στην εργασία του.

Αυτό ισχύει και για τον γιατρό και τον οδηγό ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Άστρους που έχουν τεθεί σε καραντίνα, μετά από οδηγία του ΕΟΔΥ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι θετικοί στον ιό.

Αυτό πρέπει να είναι σαφές, διότι δεν πρέπει να στιγματίζονται άνθρωποι.

Το Κέντρο Υγείας Άστρους λειτουργεί κανονικά, όλο το 24ωρο, ανεξάρτητα από το αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα στο μέλλον» τόνισε η Πηγή Περδικάκη.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr