Αρχική Eπικαιρότητα Μια 16χρονη «Έσβησε» Από Κορωνοϊό. Πώς Ο Βήχας Της Στέρησε Τη Ζωή

Μια 16χρονη «Έσβησε» Από Κορωνοϊό. Πώς Ο Βήχας Της Στέρησε Τη Ζωή

Η 16χρονη Ζουλί Α, είναι το νεότερο σε ηλικία θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Γαλλία. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η οικογένεια της, δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Η Ζουλί εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα την προηγούμενη βδομάδα και τελικά υπέκυψε, σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Στην αρχή, είχε απλώς εμφανίσει ένα «μικρό βήχα», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πώς ο βήχας της στέρησε τη ζωή

«Πρέπει να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι ο ιός επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους», ανέφερε συντετριμμένη η αδερφή της, Μάνον.

«Κανένας δεν είναι ανίκητος απέναντι σε αυτόν τον μεταλλαγμένο ιό. Η Ζουλί είχε μόλις λίγο βήχα την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με βλέννα και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε γιατρό. Εκεί, διαγνώστηκε με αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν είχε ιδιαίτερες ασθένειες πριν από αυτό».

«Οι πνεύμονές της, κατέρρευσαν. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν αδύνατο να την επαναφέρουν», είπε η αδερφή της

Η ίδια έφτασε με τη μητέρα της στο νοσοκομείο, μετά τον θάνατο της Ζουλί.

«Ήταν βίαιο. Είχαμε χρόνο να τη δούμε, αλλά γρήγορα έπρεπε να σκεφτούμε το μέλλον», συμπλήρωσε. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, όπου επιτρέπεται να παρευρεθούν το πολύ δέκα άτομα. Οι συμμαθητές της όμως ετοιμάζουν από τώρα το μνημόσυνο της για όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία.