Αρχική Eπικαιρότητα Μαγικό: Δείτε live το βόρειο σέλας από το σπίτι σας

Μαγικό: Δείτε live το βόρειο σέλας από το σπίτι σας

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και παρακολουθήστε την πιο μαγική προβολή που προσφέρει ο πλανήτης: το βόρειο σέλας ή αλλιώς το aurora borealis.

Το βόρειο σέλας στoν αρκτικό κύκλο προκαλούνται από φορτισμένα ηλιακά σωματίδια που παγιδεύονται στο γήινο μαγνητικό πεδίο και στη συνέχεια εκτρέπονται προς τους πόλους. Εκεί, αντιδρούν με αέρια ψηλά στην ατμόσφαιρα και εκπέμπουν φωτόνια που γίνονται ορατά σαν κινούμενες κουρτίνες φωτός.

Η κάμερα βρίσκεται στο Churchill Northern Studies Center στο Churchill της Μανιτόμπα, ένα από τα καλύτερα μέρη στη γη για να παρακολουθήσετε το aurora borealis. Κάθε φορά που συντονίζεστε, θα δείτε κάτι διαφορετικό, καθώς τα χρώματα του βορείου σέλας εξαρτώνται από το αν είναι οξυγόνο ή άζωτο εκείνο που συγκρούεται τη δεδομένη στιγμή με τα φορτισμένα σωματίδια. Το οξυγόνο εκπέμπει ένα πρασινωπό-κίτρινο ή μερικές φορές κόκκινο φως και το άζωτο συνήθως εκπέμπει ένα μπλε φως. Τα άλλα χρώματα που μπορείτε να δείτε προέρχονται από μείγματα οξυγόνου και αζώτου.

Το EXPLORE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο με κάμερες σε ζωντανή αναμετάδοση από όλο τον πλανήτη δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στις οθόνες μας τη φύση ακατέργαστη και να απολαύσουμε τον φυσικό κόσμο καθώς ξεδιπλώνεται σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια μας.

Πηγή: Explore Zen Den

https://youtu.be/CwriDd8STdI