Αρχική Eπικαιρότητα Κρούσμα κορωνοϊού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ- κλειστο το κτήριο

Κρούσμα κορωνοϊού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ- κλειστο το κτήριο

Κλειστό παραμένει από σήμερα έως και αύριο το κεντρικό κτίριο, το οποίο στεγάζει τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί της οδού Καρόλου στην Αθήνα, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε απολύμανση στις εγκαταστάσεις του ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος κορονοιού σε διοικητική υπάλληλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ζήτημα μάλιστα έγινε αιτία άγριας κόντρας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την πρώτη να καταγγέλει μη τήρηση των μέτρων προστασίας και έλλειψη ενημέρωσης για το κρούσμα του κορονοιού σε ένα κτίριο, στο οποίο εργάζονται συνολικά 500 άτομα.

Για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» κατηγορεί, από την πλευρά της, την Ομοσπονδία ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης σημειώνοντας πως πρόκειται για «αήθη ενέργεια» που στόχο είχε «να κυκλοφορήσουν την παντελώς ανεύθυνη, καταδικαστέα και ποινικά κολάσιμη ανακοίνωσή τους προσδοκώντας στη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ συγχρόνως ψευδώς ισχυρίζονται ότι δε λαμβάνονται μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατικού κοινού».

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες, πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νοσηλευόμενη εργαζόμενη ήταν διοικητική και δεν δούλευε σε αμαξοστοιχίες, ενώ και τα δρομολόγια της εταιρίας έχουν ήδη περιοριστεί στο ελάχιστο από τις 24 Μαρτίου.

Ολα ξεκίνησαν χθες με την επιστολή που απέστειλε η ΠΟΣ στον ΕΟΔΥ, τα συναρμόδια υπουργεία και τη διοίκηση του σιδηροδρόμου, στην οποία ανέφερε ότι είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες εργαζομένων ότι τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό «δεν τηρούνται και δεν εφαρμόζονται στον καθαρισμό και στην απολύμανση των αμαξοστοιχιών που κυκλοφορούν, αλλά και στους εργασιακούς χώρους (Μηχανοστάσια – Εργοστάσια) καθώς και στους σταθμούς επιβίβασης των επιβατών με ορατό τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου!».

Από την πλευρά του ο κ. Τσαλίδης σε απαντητική επιστολή του με παραλήπτες τους ίδιους φορείς επισημαίνει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα πρώτα κρούσματα κορονοιού στη χώρα μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και «λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των επιβατών και εργαζομένων σύμφωνα με τις εγκυκλίους των αρμόδιων ελληνικών και ευρωπαικών Αρχών και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους συναρμόδιους φορείς παρακολουθώντας την κλιμάκωση των ενεργειών της Πολιτείας ώστε να εφαρμόζει και η ίδια ακόμα αυστηρά πρωτόκολα, πολλές φορές ακόμα κι αν δεν έχουν υποδειχθεί. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε σχετική ενημέρωση στον ΕΟΔΥ στις 23 Μαρτίου».

Αναφορικά με το κρούσμα, ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζει ότι έγινε γνωστό στις 24/3 και ότι αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολο αντιμετώπισης, ενω ειδοποιήθηκαν όσοι είχαν έρθει σε επαφή με την εν λόγω υπάλληλο να αυτοπεριοριστούν (καραντίνα) «και ευτυχώς ήταν ένας μικρός αριθμός εργαζομένων λόγω εργασίας από το σπίτι, την οποία είχε ήδη εφαρμόσει η εταιρία». Συγχρόνως – όπως εξηγεί – ειδοποιήθηκε και ο ΟΣΕ και ακολούθησε το κλείσιμο του κτιρίου για απολύμανση.