Αρχική Eπικαιρότητα Με σημαίες στα μπαλκόνια, εθνικό ύμνο και καμπάνες στις εκκλησίες ο φετινός...

Με σημαίες στα μπαλκόνια, εθνικό ύμνο και καμπάνες στις εκκλησίες ο φετινός εορτασμός

Με διαφορετικό και λιτό τρόπο θα τιμηθεί φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, καθώς ο κορωνοϊός «καλπάζει» και δεν αφήνει περιθώρια να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις και οι εορτασμοί που ξέραμε και είχαμε συνηθίσει.

Οι συνθήκες με τα μέτρα για τον ιό, ματαίωσαν τις παρελάσεις και η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κάλεσε τις Αρχές και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των σπιτιών τους την ελληνική σημαία. Ματαιώθηκαν επίσης όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς και κατ’ εξαίρεση, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στις 11:00, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιερώνυμος: Την 25η Μαρτίου θα ηχήσουν οι καμπάνες της Αθήνας

Μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης, επ’ ευκαιρία και της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, δίνει την Τρίτη η Αρχιεπισκοπή, με τις καμπάνες όλων των ναών της Αθήνας να χτυπούν χαρμόσυνα στις 11 το πρωί.

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα στις 11 το πρωί σε όλους τους ναούς και η Εκκλησία θα δηλώσει παρούσα στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο.

Αναλυτικά το μήνυμα της Αρχιεπισκοπής αναφέρει: «ΣEBAΣTOI ΠATEPEΣ, KATOΠIN ΠPOΦOPIKHΣ ENTOΛHΣ TOY MAKAPIΩTATOY ΠATPOΣ KAI APXIEΠIΣKOΠOY HMΩN, ΠAPAKAΛEIΣΘE AYPIO, EOPTH TOY EYAΓΓEΛIΣMOY THΣ YΠEPAΓIAΣ ΘEOTOKOY, ΣTIΣ 11 TO ΠPΩI, NA ΣHMANETE ΠANHΓYPIKΩΣ TOYΣ KΩΔΩNEΣ TΩN I. NAΩN OΠOY YΠHPETEITE. H KYPIA ΘEOTOKOΣ EIΘE NA ΔIAΦYΛATTEI ΠANTAΣ HMAΣ EN YΓEIA EIΣ ETH ΠOΛΛA!»