Αρχική Eπικαιρότητα Διευθύντρια στο «Σωτηρία»: Και οι νέοι νοσούν, έχω 29χρονη στην κλινική

Διευθύντρια στο «Σωτηρία»: Και οι νέοι νοσούν, έχω 29χρονη στην κλινική

To γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις νεαρών ασθενών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, τους οποίους προσβάλλει ο κορωνοϊός, αποτυπώνει την κρισιμότητα της κατάστασης, την οποία δεν θα πρέπει να παραβλέπουν οι νεότερες ηλικίες.

«Έχω 29χρονη άρρωστη στην κλινική» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τόνισε ότι ναι μεν είναι γεγονός πως στις αναπνευστικές λοιμώξεις περισσότερο επιρρεπείς είναι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, πόσω μάλλον στον κορωνοιό, κανείς ωστόσο δεν είναι άτρωτος.

«Έχουμε δει να χάνονται και πολλοί νέοι άνθρωπο με γρίπες και με πνευμονίες και νέοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν» προσέθεσε η κ. Γκάγκα, υπογραμμίζοντας πως αυτό πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας στην αντιμετώπιση του νοσήματος.

«Ανεξάρτητα από το ότι ο νεαρότερος οργανισμός ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στις λοιμώξεις του αναπνευστικού κάθε χρόνο στη γρίπη χάνουμε πολλοί κόσμο, και δεν είναι όλοι πολλοί μεγάλοι», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την διεθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, οι δύο μονάδες στις οποίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς είναι πλήρεις ενώ, ανεξάρτητα από τις ΜΕΘ, στα νοσοκομεία υπάρχουν αρκετοί ασθενείς με κορωνοϊό χωρίς η κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη.

Παράλληλα η γιατρός επιβεβαίωσε πως η έλλειψη γεύσης, η ανοσμία και γαστρεντερικά μπορούν να θεωρηθούν συμπτώματα του ιού, εφόσον βέβαια αυτά παρουσιάζονται σε έντονο βαθμό.

Προηγούμενο άρθροΤι κάνει στο ανθρώπινο σώμα στον κορωνοϊό;
Επόμενο άρθρο7 νέα περιπολικά εντάσσονται στον στόλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας