Αρχική Ν. Κορινθίας Αυτό ειναι το μοναδικό ξενοδοχείο που θα είναι ανοιχτό σε όλη την...

Αυτό ειναι το μοναδικό ξενοδοχείο που θα είναι ανοιχτό σε όλη την Κορίνθια

Θα λειτουργεί κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας εξαιτίας του κορωνοϊού…

Αναρτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού η τελική λίστα (διαβάστε ΕΔΩ) με τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Εξετάζοντας τον κλάδο της ξενοδοχίας και δη το σκέλος της συνεισφοράς τους στην πραγματική οικονομία, πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) αναφέρει ότι την περίοδο 2017-2019, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας δαπάνησαν για ανακαινίσεις ποσό ύψους 2,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μια σταθερή επένδυση 1 δισ. ευρώ ανά έτος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μερίδιο των ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων στο σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 11,7% το 2004 σε 21,8% το 2018, ενώ το πλήθος των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 8.899 σε 9.783 (+9,9%) αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηρισιτκό εξάλλου, το γεγονός, ότι για κάθε 2,5 νέα δωμάτια δημιουργείται 1 θέση εργασίας. Το 2019, συνολικά από τα ξενοδοχεία αναζητήθηκαν 21.821 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων δεν καλύφθηκαν περίπου οι 7.000 θέσεις, πάντα σύμφωνα με το ΙΤΕΠ.

Αναφορικά με την Κορινθία, το μοναδικό ξενοδοχείο που θα λειτουργεί, είναι το Hotel Korinthos, το οποίο βρίσκεται στην οδό Δαμασκηνού, στον αριθμό 26. Πρόκειται για ξενοδοχείο 2 αστέρων.

Δείτε εδώ τη λίστα με όλα τα ξενοδοχεία

Πηγή: loutraki365.gr

Προηγούμενο άρθροΜεσσηνία: Αρνητικά 4 ακόμα ύποπτα κρούσματα – Αναμονή για 10 ακόμα
Επόμενο άρθροΚλειστά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ