Αρχική Eπικαιρότητα Ο Γιώργος από την Ισπανία στέλνει μήνυμα στους Έλληνες: “Έχω να βγω...

Ο Γιώργος από την Ισπανία στέλνει μήνυμα στους Έλληνες: “Έχω να βγω από το σπίτι 8 μέρες, είναι ρίσκο να γυρίσω στην Ελλάδα για εμένα, για εσένα, για τον κάθε άνθρωπο.. #nos quedamos en casa”

Η δημοσιογραφική έρευνα του peloponnisosnews.gr έφθασε σήμερα μέχρι την Βαρκελώνη.

Στην Ισπανία τα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες ώρες κάνουν άλμα καθώς ανέρχονται περίπου στα 20.000, οι νεκροί δε, αγγίζουν τους 1.300. Ο Γίωργος Ανδριανού, είναι ένα νέο παιδί που κατοικεί στην Βαρκελώνη εδώ και 5 χρόνια, στόχος ήταν και είναι ένα καλύτερο μέλλον, η πανδημία του κορωνοϊού όμως έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του..

-Κ.Τ: Ένας Έλληνας στην Ισπανία, που ακριβώς βρίσκεστε; Μιλάμε για μια χώρα με αρκετούς νεκρούς αυτή τη στιγμή, πότε μπήκατε σε καραντίνα; Και τι εννοούμε όταν λέμε καραντίνα στην Ισπανία;

Γ. Α: Βρίσκομαι στην Βαρκελώνη. δυστυχώς αυτήν την στιγμή οι νεκροί είναι πάνω από 1300, μπήκαμε σε σχεδόν ολική καραντινα στις 14/03, ο κόσμος μπορεί να πάει μόνο στην δουλειά του, στο supermarket και στο φαρμακείο, δεν επιτρέπεται καμία άλλη μετακίνηση.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός; Και αν ναι τι ακριβώς είναι αυτό που έχει αλλάξει;

Κατά την άποψη μου η Ισπανία έπρεπε να μπει σε καραντίνα πιο γρήγορα, πλέον η αστυνομία σε σταματάει στον δρόμο και αν δεν μπορέσεις να δικαιολογήσεις γιατί είσαι έξω υπάρχει πρόστιμο, Ακόμα και μετά από 8 μέρες Καραντίνας  ο ρυθμός κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία.

Ποσό τοις εκατό έχει αλλάξει τη ζωή σας ο κορωνοϊός; Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητα σας;

Ακολουθώ τις προτροπές της ειδικών οπότε δεν έχω βγει καθόλου τις τελευταίες 8 ημέρες, Η εταιρία για την οποία δουλεύω μας έδωσε την δυνατότητα να δουλεύουμε από το σπίτι έτσι βγαίνω μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα για την αγορά των βασικών αγαθών, Η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει τελείως, αλλά είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη και πρέπει να δείξουμε την σοβαρότητα που απαιτείται

Σκεφτήκατε να γυρίσετε πίσω στην Ελλάδα;

Όχι, από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα ότι μπαίνοντας σε αυτήν την διαδικασία πιθανόν να έβαζα σε κίνδυνο τους δικούς μου ανθρώπους φτάνοντας στην Ελλάδα..

Η οικογένεια σας στην Ελλάδα, σας παρότρυνε να γυρίσετε; Γιατί δεν έχετε γυρίσει;

Σε τέτοιες καταστάσεις είναι φυσιολογικό να θέλουμε κοντά τους δικούς μας ανθρώπους, οι γονείς μου με ρώτησαν αν θα ήθελα να πάω, αλλά τους ξεκαθάρισα ότι  το ρίσκο είναι μεγάλο όποτε αποφάσισα να μείνω. Είναι ρίσκο για εμένα, για εσένα, για την οικογένεια μου για τον οποιονδήποτε άνθρωπο!

Φοβηθήκατε που η Ελλάδα σταμάτησε τις πτήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να φύγετε;

Κατοικώ στην Ισπανία τα τελευταία 5 χρόνια οπότε όχι δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να φύγω, ειδικά τώρα!

Έχετε νιώσει τον φόβο και αν ναι ποιο ήταν το σκηνικό που σας φόβισε περισσότερο;

Φόβο δεν έχω νοιώσει, δεν ανήκω σε κάποια ευπαθή ομάδα, τα συναισθήματα που νοιώθω είναι κυρίως αγωνία και απορία για μερίδα της κοινωνίας που δεν μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση και δεν ακολουθεί τις προτροπές

– Το σύστημα υγείας αντέχει; Ή φοβόμαστε μην φτάσετε στη δραματική κατάσταση της Ιταλίας;

Τα μέσα ενημέρωσης εδώ μεταφέρουν ότι τα νοσοκομεία αρχίζουν να φτάνουν στα όρια τους, μόλις χτες ζητήθηκε από τους φοιτητές τις ιατρικής και συνταξιούχους γιατρούς να βοηθήσουν και αυτοί στο έργο των γιατρών. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει στο μέλλον,

– Ποιο είναι το μήνυμα σας στους Έλληνες, όπως παρακολουθείτε την κατάσταση από μακριά;

Να ακολουθούν τις εντολές των ειδικών και καμία άλλη, Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτή την στιγμή!

Νιώθετε πιο ασφαλής στην Ισπανία ή είστε ικανοποιημένος από τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα;

Τα μέτρα είναι πάνω κάτω τα ίδια και στις 2  χώρες, το θέμα είναι πόσοι τα ακολουθούν, πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα έχει ακόμα άγνοια κινδύνου, και δεν θα τον βοηθήσει καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας.. nos quedamos en casa!