Αρχική Ν. Λακωνίας Τι συμβαίνει τώρα στο νοσοκομείο Σπάρτης

Τι συμβαίνει τώρα στο νοσοκομείο Σπάρτης

Η λειτουργία του νοσοκομείου Σπάρτης έχει διαταραχθεί ως προς την καθημερινότητά του, αλλά σε γενικές γραμμές έως τώρα δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα.

Μάθαμε πως τα ύποπτα κρούσματα, (όπως είχε συμβεί και με το πρώτο κρούσμα που βγήκε θετικό), βρίσκονται σε απομονωμένες κλίνες στις καινούριες πτέρυγες που βρίσκονται εκτός των κύριων χώρων του νοσοκομείου, οπότε αυτά τα άτομα δεν έρχονται σε επαφή με το κύριο νοσοκομείο, στο οποίο για να εισέλθει κάποιος περνά από αυστηρό έλεγχο.

Τώρα όσον αφορά στις φήμες που θέλουν το νοσοκομείο μας να έχει έλλειψη από μάσκες και λοιπά για την προστασία από τον κορωνοϊό υλικά, κάναμε μια έρευνα και διαπιστώσαμε πως ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Καλογεράκος, ο οποίος είναι ιατρός, είχε προβλέψει πριν επεκταθεί το φαινόμενο και είχε κάνει μια καλή παραγγελία με χιλιάδες μάσκες και λοιπά υλικά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που διατηρεί άψογες επαφές, ώστε τώρα όχι μόνο να έχει επάρκεια, αλλά σε μικρές και ελεγχόμενες ποσότητες δίνει σε όμορα νοσοκομεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο Μολάων, είναι και αυτό έτοιμο να υποδεχθεί ύποπτα κρούσματα και κάνει λήψη δειγμάτων από τέτοιες περιπτώσεις. Έως αυτή την ώρα, όλα τα νεώτερα δείγματα και των δύο νοσοκομείων έχουν βγει αρνητικά, ενώ στο νοσοκομείο Σπάρτης υπάρχουν 3 άτομα με ύποπτα συμπτώματα, όπου περιμένουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους.

Οπότε το συμπέρασμα που βγάζουμε εμείς, είναι πως αν και όλο το νοσοκομείο Λακωνίας διοικητικά βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό, εν τούτοις λειτουργεί κανονικά και όλοι μας ευχόμαστε να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και χωρίς κρούσματα. Για να το πετύχει όμως αυτό, θα πρέπει όλοι εμείς να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων, των ιατρών και εφόσον δεν υπάρχει σημαντικός λόγος, να παραμείνουμε σπίτι.

Εμείς οι πολίτες ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσοι στελεχώνουν και βοηθούν τα νοσοκομεία μας.

Πηγή: APELA.gr