Αρχική Ν. Κορινθίας Ένας Κορίνθιος στο Λονδίνο: “Φοβόμαστε! Εσείς έχετε μέτρα- Σας παρακαλώ: stay home...

Ένας Κορίνθιος στο Λονδίνο: “Φοβόμαστε! Εσείς έχετε μέτρα- Σας παρακαλώ: stay home stay strong!”

Η δημοσιογραφική έρευνα του peloponnisonews έφτασε αυτή τη φορά μέχρι το Λονδίνο. Πολλοί Κορίνθιοι, πολλοί Έλληνες αυτές τις δύσκολες ώρες είναι μόνοι τους, σε ένα Λονδίνο με 144 νεκρούς από τον κορωνοιό και ακόμα δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Κορίνθιο Χρίστο Τριανταφύλλου, ένα μικρό παιδί που πήγε στο Λονδίνο να ένα καλύτερο μέλλον, και βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανδημία του Κορωνοιού..

Κ.Τ: Έχετε μπει σε καραντίνα στο Λονδίνο; Και τι εννοούμε όταν λέμε καραντίνα; ποια είναι τα μέτρα που έχετε λάβει;

Χ.Τ: Σε καραντίνα ουσιαστικά δεν έχει μπει επίσημα το Λονδίνο Αλλά ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η κατάσταση παίρνει άλλη τροπή… δεν κυκλοφορεί. Μεγάλα πολυκαταστήματα τώρα! Κλείνουν, μαγαζιά με ρούχα κ άλλες επιχειρήσεις, κάποιες είναι ακόμα ανοιχτές, όπως και κάποια- κάποιες έχουν κλείσει από μονές τους.

Επιχείρησης εστίασης τώρα αρχίζουν κ παίρνουν μέτρα,  μειώνουν ώρες εργασίας, κλείνουν νωρίτερα και από βδομάδα λογικά! η κυβέρνηση θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα και θα κλείσουν όλα όπως και σε όλη την Ευρώπη. Ευχόμαστε..

Πότε καταλάβατε σαν πολίτες τον φόβο; Και ότι όντως ο ιός έχει πάρει άλλη τροπή;

Στην αρχή δεν καταλάβαινε ο κόσμος κ ήταν έξω κανονικά.. Έπειτα όμως, από τα πολλά κρούσματα σε όλη την Ευρώπη ο κόσμος μαζευόταν.

Όταν δε έφτασε το πρώτο επίσημο κρούσμα στο Λονδίνο τότε ο κόσμος κατάλαβε ότι τα πράγματα είναι άκρως σοβαρά! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσουν όλα τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ, να εξαφανιστούν είδη υγιεινής,  χαρτί υγείας ειδικά, ζυμαρικά, ρύζια, όσπρια και κονσέρβες εξαφανίστηκαν όλα!

Εσείς γιατί βρίσκεστε στο Λονδίνο; Και αν εργάζεστε που;

Ήρθα για ένα καλύτερο μέλλον, μια καλύτερη ζωή, που να φανταστώ πως θα με βρει η πανδημία; Δεν έχω ούτε έναν χρόνο εδώ..

Εργάζομαι σε ελληνική επιχείρηση, η εταιρία έχει 3 καταστήματα στο Λονδίνο, αν με ρωτάτε τώρα τι γίνεται;

Το πρώτο έκλεισε μετά από απόφαση διότι βρίσκεται σε γνωστό πολυκατάστημα και βρέθηκε κρούσμα άρα ξέσπασε ντόρος και έκλεισε το πολυκατάστημα αυτόματα. Το δεύτερο δε που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνο Θα κλείσει αύριο, όπως έχουμε ενημερωθεί, γιατί δεν κυκλοφορεί κόσμος στο κέντρο!

Το τρίτο πάλι στο οποίο εργάζομαι μέχρι νεοτέρας μένει ανοιχτό αλλά με μέτρα, ευτυχώς,  λιγότερες ώρες ανοιχτό, Καφέ μόνο take away.  Ο κόσμος απαγορεύεται να είναι μέσα. Μένουμε ανοιχτά, όπως ενημερωθήκαμε, γιατί ακόμα υπάρχει κίνηση στη περιοχή και παράλληλα, προμηθεύουμε κόσμο με τρόφιμα.

Πολλοί Έλληνες στο Λονδίνο έχουν κάνει λόγο για αμέλεια, ακούσαμε να λέμε πως δεν υπάρχουν μάσκες γάντια και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ισχύει;

Ισχύει ναι, Όλα αυτά έγιναν διότι ο κόσμος δεν σκέφτεται! Έκαναν κατάχρηση στα ψώνια και στα είδη βασικής ανάγκης. Απίστευτο! τελείωσαν τα αποθέματα γιατί τα πήραν « οι λίγοι»  οι πρώτοι «έξυπνοι».. Τα καταστήματα προσπαθούσαν να γεμίσουν πάλι αλλά εδώ μιλάμε για εκατομμύρια κόσμο Βρισκόμαστε στο Λονδίνο όχι στην Ελλάδα και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα..

Σκεφτήκατε να γυρίσετε πίσω;

Σκεφτόμαστε Αλλά είναι επικίνδυνο.. Σκεφτόμαστε να γυρίσουμε γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει, κάθε μέρα που περνάει τρέχουν τα έξοδα και τα έξοδα εδώ είναι 4πλάσια από ότι στην Ελλάδα! Κακά τα ψέματα αν δεν δουλεύεις δεν ζεις! 

Αν γυρίσουμε θέτουμε σε κίνδυνο όμως και τους δικούς μας ανθρώπους.. Αλλά και να γυρίσουμε θα είμαστε σε καραντίνα 14 μέρες τουλάχιστον. Φοβόμαστε, δεν ξέρουμε αν θα μεταφέρουμε και κάτι, πιο πολύ μένουμε πίσω γι αυτό..

Δεν έχουν ληφθεί κάποια οικονομικά μέτρα;

Οικονομικά μέτρα περιμένουμε τις επόμενες μέρες αλλά και ποιες αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση..

Οι πτήσεις προς και εκτός Ελλάδας έχουν απαγορευτεί σας τρομάζει αυτό;

Φυσικά κ μας τρομάζει..

Σας τρομάζει το αύριο; πως είναι ο Έλληνας στο Λονδίνο που βλέπει τα μέτρα της Ελλάδας και στο Λονδίνο με 144 νεκρούς δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά;

Ο κόσμος φοβάται, μαζί και εγώ, παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Μάλιστα, δε σας κρύβω, οι Έλληνες τώρα είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ, έχουν δημιουργηθεί διάφορα ερωτηματολόγια με το τι θέλει ο καθένας, πως θα χειριστούμε την κατάσταση, χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να επικοινωνούμε μεταξύ μας.. Δείτε για παράδειγμα πως επικοινωνούμε:

Πόσοι Κορίνθιοι υπολογίζεις πως είστε; Είστε ενωμένοι; Σκέφτονται το ίδιο;

Από όσο υπολογίζω κοντά 15 άτομα, ο καθένας ξεχωριστά όμως, έχει άλλες ασχολίες, δεν υπάρχει χρόνος, σαν Κορίνθιοι αποκλειστικά υπάρχει μια μικρή επικοινωνία με κάποιους, σίγουρα όμως υπάρχει ο φόβος.. Δε σας κρύβω, κάποιοι γύρισαν, κάποιοι έμειναν, σε αυτούς μαζί κ εγώ. Δεν υπάρχει γυρισμός προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι και προσεχτικοί, πρώτα από όλα πάνω από όλα!

Το σύστημα υγείας πιστεύεις θα αντέξει ή θα βιώσετε σκηνές Ιταλίας;;

Δεν νομίζω να αντέξει, ο κόσμος είναι εκατομμύρια, τα κρούσματα χιλιάδες. Ο κόσμος είναι επίσης τρομοκρατημένος, με το παραμικρό σύμπτωμα θα απασχολήσει τα νοσοκομεία, γιατί δεν είναι μόνο ο κορωνοιος στη ζωή. Ο κόσμος έχει κ αλλά προβλήματα υγείας, αν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν αργά η γρήγορα θα σπάσει το σύστημα! Γι αυτό πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να μην γίνουμε, όπως με ρωτήσατε.. Ιταλία.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους Κορίνθιους από το Λονδίνο για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί;

Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος συνειδητοποιεί σιγά- σιγά τη σοβαρότητα της κατάστασης κ μένει σπίτι και να συνεχίσει έτσι!

Στην αρχή ο κόσμος δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Έκλεισαν όλα ουσιαστικά για να προστατευτούν από τον ιό κ ο κόσμος πίστεψε πως είναι διακοπές.

Λάθος

 Όσο ωραίος και δελεαστικός και αν είναι ο καιρός, όλο αυτό γίνεται για το καλό του καθενός! Σας παρακαλώ μη θέτετε σε κίνδυνο τους εαυτούς σας  και τους γύρω σας, η Ελλάδα έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα!

 Stay home stay stronge !