Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: 144 οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 24 ώρες

Κορονοϊός: 144 οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 24 ώρες

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό είναι τελικά 144 σε 24 ώρες.
Ανέβηκε για δεύτερη φορά σε μια μέρα ο απολογισμός των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι νεκροί στη χώρα από τον Covid-19 είναι 144 και όχι 137 όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Η αύξηση των θυμάτων σημειώθηκε μέσα σε 24 ώρες.

Νωρίτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ανακοινώσει ότι 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αγγλία ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στους 124. Πρώτος θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στη Βόρεια Ιρλανδία και άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν στη Σκωτία.

Οι 29 ασθενείς που κατέληξαν σήμερα στην Αγγλία ήταν ηλικίας από 47 έως 96 ετών και είχαν όλοι τους υποκείμενα νοσήματα.

Στην Ουαλία 24 είναι τα νέα κρούσματα του νέου κορνονϊού ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό στους 170. Στην Ουαλία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό μέχρι στιγμής. Τα κρούσματα στη Βόρεια Ιρλανδία είναι 77.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ωστόσο ότι είναι βέβαιος πως σε 12 εβδομάδες το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ανατρέψει το κλίμα παρά τους 144 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

ΠΗΓΗ