Αρχική Ν. Λακωνίας Ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία

Ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία

Ύποπτα κρούσματα
Ξεκινάμε την ενημέρωσή σας λέγοντας πως αυτή την ώρα στο νοσοκομείο της Σπάρτης υπάρχουν 3 ύποπτα κρούσματα (δύο χθεσινά και ένα σημερινό) τα οποία εξετάζονται και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Άλλο ένα ύποπτο κρούσμα πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί και έφυγε για το σπίτι του, αφού το δείγμα βγήκε αρνητικό.

Πού κάνω τεστ για κορονοϊό;
Είναι αρκετοί αυτοί που μας ρωτάνε πού μπορούν να κάνουν το τεστ για να δουν εάν έχουν τον ιό, εδώ στη Λακωνία. Η απάντηση είναι πουθενά, εκτός από το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Όπως μας λένε οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια της Σπάρτης που επικοινωνήσαμε μαζί τους, η διαδικασία λήψης δείγματος, έχει ειδικό πρωτόκολλο που βάσει της νομοθεσίας πρέπει να γίνει. Για παράδειγμα, θα πρέπει να υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος για τη διαχείριση βιολογικών υλικών και ειδικά αυτοκίνητα με άδεια μεταφοράς λοιμωδών δειγμάτων, που θα μεταφέρουν τα δείγματα στα 4 σημεία της Ελλάδας, εκεί που γίνονται οι αναλύσεις.

Οπότε στη Λακωνία δείγμα προς εξέταση μπορεί να λάβει ΜΟΝΟ το Νοσοκομείο της Σπάρτης. Όμως επειδή υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι, το νοσοκομείο όπως όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, κάνουν λήψη δειγμάτων σε όσα άτομα κρίνουν από τα συμπτώματα που βλέπουν ότι μπορεί να φέρουν τον ιό και σε κανέναν άλλο.

Άλλωστε τι νόημα έχει κάποιος ο οποίος είναι υγιής να κάνει το τεστ, την ώρα που τώρα κάνω το τεστ και σε μία ώρα μπορεί να πιάσω ένα πόμολο και να κολλήσω. Με αυτή τη λογική κάθε μία ώρα ο καθένας μας πρέπει να κάνει τεστ…

Αστυνομικές παρεμβάσεις
Και οι αστυνομικές δυνάμεις κινούνται με βάση τον κορονοϊό, κάνοντας αρκετούς ελέγχους για να δουν εάν τηρούνται οι κανονισμοί του υπουργείου Υγείας, ενώ κάνουν συχνές περιπολίες ή και παραμένουν για αρκετή ώρα πέριξ των μεγάλων super market και ειδικά τις ώρες αιχμής, προκειμένου να ελέγξουν την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Μένουμε σπίτι
Ο μόνος τρόπος προφύλαξης αυτή τη στιγμή, για τον εαυτό μας είναι να μείνουμε στο σπίτι. Γιατί; Γιατί αν οι κλίνες του νοσοκομείου της Σπάρτης γεμίσουν και ο μπαρμπαγιώργης κόψει το χέρι του με το βενζινοπρίονο στο κλάδεμα, θα μείνει την υπόλοιπη ζωή του χωρίς χέρι. Γιατί αν ο κυρ Νίκος που πάει τριφύλλια στα ζωντανά του τρακάρει με το αγροτικό του, δεν θα υπάρχει κανένας να τον κάνει καλά. Γιατί αν ο πιτσιρίκος ο σκανταλιάρης Παναγιώτης που δεν έχει σχολείο αλλά παίζει στην αυλή πέσει και χτυπήσει στο κεφάλι, θα σας μείνει στα χέρια γιατί δεν θα υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει.

Καταλάβατε τώρα γιατί πρέπει να μείνετε στο σπίτι;

Πηγή: APELA.gr