Αρχική Eπικαιρότητα Τσιόδρας: έλλειψη ευθύνης η μετακίνηση προς την επαρχία

Τσιόδρας: έλλειψη ευθύνης η μετακίνηση προς την επαρχία

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 387, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο προστέθηκαν 35 νέα κρούσματα.

Τις ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ.Τσιόδρας ρωτήθηκε και για πολλές επιμέτρους παραμέτρους όπως η παρατηρούμενη μετακίνηση προς την επαρχία και σημείωσε ότι αυτή η τάση επισημαίνει την έλλειψη ευθύνης και παράλληλα ενισχύει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στην επαρχία.

Το ζήτημα φυσικά προκαλεί πολλές συζητήσεις και στην Αιτωλοακαρνανία καθώς σε πολλά χωριά παρατηρείται ερχομός ετεροδημοτών.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της Κοινότητας Παναιτωλίου που σε ανάρτησης της στο facebook κατήγγειλε με καυστικό τρόπο το γεγονός ότι πολλοί μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών βρέθηκαν στο χωριό δίχως να τηρούν τα μέτρα περιορισμού που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε άλλα χωριά, όπως της Μακρυνείας, ωστόσο δεν παρατηρείται η ίδια τάση. Ο κ. Γεώργιος Αγγέλης, πρόεδρος της κοινότητας Ματαράγκας, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν καταγράφεται αξιοσημείωτος αριθμός μετακινήσεων. Σε περίπτωση που το προσεχές διάστημα παρατηρηθεί αυξημένη μετακίνηση από την πρωτεύουσα, ο κ. Αγγέλης ξεκαθάρισε ότι θα ζητηθεί από τους ετεροδημότες να εναρμονιστούν με την τήρηση των μέτρων, όπως κάνουν προς το παρόν οι κάτοικοι του χωριού.

Σε ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της κοινότητας Παπαδάτων, κ. Παναγιώτη Τούρκα. «Δεν υπάρχει πρακτικά καμία μετακίνηση. Τις προηγούμενες μέρες για τυπικούς λόγους επισκέφθηκαν το χωριό μας λίγα άτομα από την Αθήνα και αποχώρησαν». Παράλληλα, τόνισε ότι στο χωριό έχουν κλείσει πάρκα, αθλητικοί χώροι και τηρούνται τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.