Αρχική Eπικαιρότητα Τι σημαίνει ο όρος “cocooning” που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα για...

Τι σημαίνει ο όρος “cocooning” που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα για τον κορωνοϊό;

Σε διάγγελμα για τον κορονοϊό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων παρότρυνε τον λαό να κάνει «cocooning».
Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηριστικά: «Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε. Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν «cocooning» και έγινε τάση και μόδα, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους. Ας μείνουμε μόνοι. Αλλά όχι μοναχικοί. Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι.»
Τι σημαίνει άραγε αυτός ο όρος;
Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό που παρέχει η Wikipedia: Το Cocooning σημαίνει να μένει κανείς μέσα στο σπίτι του, να απομονώνεται από τον κίνδυνο που έχει γίνει αντιληπτός, αντί να βγαίνει έξω. Ο όρος δημιουργήθηκε το 1981 από την Faith Popcorn, μια σύμβουλο μάρκετινγκ. Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται στην κοινωνική επιστήμη, στο μάρκετινγκ, στη διαπαιδαγώγιση και ανατροφή των παιδιών, στην οικονομική πρόβλεψη, την αυτοβοήθεια, τη θρησκεία, ενώ αποτελεί τυπικό αγγλικό όρο που μπορεί κάποιος να συναντήσει σε όλα τα αγγλικά λεξικά.
Σύμφωνα με το slang.gr, το αγγλικό cocooning, προέρχεται από το cocoon = το κουκούλι του μεταξοσκώληκα, της κάμπιας κλπ.