Αρχική Eπικαιρότητα Ντελιβεραδες- εξουθενωτικά ωράρια κανένα μετρο υγιεινής!

Ντελιβεραδες- εξουθενωτικά ωράρια κανένα μετρο υγιεινής!

Να κλείσουν και να επιβληθούν βαριές ποινές σε όσα εστιατόρια και καταστήματα που προσφέρουν ντελίβερι φαγητό δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία, και όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής ζητά η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση. Τα μέλη της πραγματοποιούν την Τετάρτη (18.3) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα.

Με πρόσχημα τον κορονοϊό, επιβάλουν ακόμη πιο εξοντωτικά ωράρια εργασίας, υποχρεώνοντας τους ντελιβεράδες να εργάζονται υποαπασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι 12 ώρα και 7ημέρα καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. «Δεν θα μας πεθάνει ο κορωνοϊός, αλλά η ασυδοσία των εργοδοτών και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Όπως εξηγούν οι εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ή απαιτούν από τους εργαζόμενους να τα αγοράζουν μόνοι τους. Και προσθέτουν ότι οι εργοδότες συνεχίζουν να μην παρέχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν, αδιάβροχα κτλ), 15% για χρήση δικύκλου, να μη πληρώνουν έξοδα κίνησης-βενζίνη), να μη καταβάλλουν δώρα, προσαυξήσεις για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες. Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων προαναγγέλλει, τέλος, ότι θα μεταβαίνει σε επιχειρήσεις και θα απαιτεί να τηρείται στην πράξη η εργατική νομοθεσία.

Πηγή: ethnos.gr