Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Η τραγική ιστορία του τέταρτου νεκρού – Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία...

Κορονοϊός: Η τραγική ιστορία του τέταρτου νεκρού – Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία του

Δεν έχουν τέλος οι τραγικές στιγμές που βιώνει η οικογένεια του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό πριν λίγες μέρες. Το γραφείο κηδειών πήγε να παραλάβει την Τρίτη το απόγευμα τη σορό του 53χρονου από το ΑΧΕΠΑ, αλλά η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν επέτρεψε την παραλαβή του, γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού.

Τόσο ο αδελφός του όσο και η μάνα του βρίσκονται σε καραντίνα. Η νεκροφόρα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, αφού ήδη είχε περάσει η ώρα και ταφή δεν γίνεται μετά τη Δύση του Ήλιου. Ο ιερέας, ο γαμπρός και η αδερφή του εκλιπόντος περίμεναν εν τω μεταξύ στην εκκλησία του Αγίου Νικάνορα τη σορό, η οποία ποτέ δεν έφτασε. Το απόγευμα της Τρίτης ειδοποιήθηκαν ότι δε θα γίνει η κηδεία.

Οι αρχές ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκες και γάντια προσκόμισαν την εξουσιόδοτηση έξω από την πόρτα του σπιτιού της μητέρας και του αδερφού του 53χρονου. Λίγο αργότερα παρέλαβαν το έγγραφο το οποίο δόθηκε στο γραφείο τελετών για να προσκομιστεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο, μέχρι και τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η κηδεία θα γίνει ανήμερα Τετάρτη ή την Πέμπτη (19.3). Η 14ήμερη καραντίνα των συγγενών ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή

Ο 53χρονος το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Δυτική Μακεδονία
Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε ο κορονοϊός στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.