Αρχική Eπικαιρότητα Σωτήρης Τσιόδρας: 2.000 με 3.000 τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού

Σωτήρης Τσιόδρας: 2.000 με 3.000 τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού

2.000 με 3.000 είναι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα. Αυτό είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το απόγευμα της Τετάρτης, στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως τόνισε, η εκτίμηση της ομάδας της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 περιστατικά πληθυσμό αλλά με αρκετή αβεβαιότητα,

Όσον αφορά την πορεία του ιού στην χώρα μας ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 418.

Τα 64 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 79 ασθενείς, οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

https://youtu.be/sl0EL_MnIRM