Αρχική Περ. Πελοποννήσου Εγκαινιάστηκαν οι τηλεδιασκέψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εγκαινιάστηκαν οι τηλεδιασκέψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τηλεδιασκέψεις ξεκίνησαν από την Τρίτη 17 Μαρτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο σε ενδοπεριφερειακό, όσο και σε διαπεριφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού στις υπηρεσίες της.
Ειδικότερα, στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σύσκεψη της επιτελικής επιτροπής -στην οποία μετείχαν επίσης, με τηλεδιάσκεψη, και οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες- κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε σήμερα κανένα πρόβλημα σε καμία από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
“Οι επικοινωνίες αυτές θα επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια εγκαθιστά κάμερες στις οθόνες των υπολογιστών στις Διευθύνσεις της έδρας και όλων των Π.Ε., προκειμένου να διευκολύνεται η αμφίδρομη ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία.
Αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου, η επιτελική επιτροπή της Περιφέρειας θα συζητήσει, στην πρωινή της συνεδρίαση, την κατανομή υλικού που έχει ζητηθεί από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως τα ISOBOX για τα Κ.Υ. Αρεόπολης και Βλαχιώτη.
ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Σημειώνεται ότι από χθες Δευτέρα εφαρμόζεται αυστηρός έλεγχος στις εισόδους όλων των κτηρίων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις κατά τόπους υπηρεσίες των Π.Ε. πριν μεταβούν σε αυτές προκειμένου να διαπιστώσουν αν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τρόπους που δεν απαιτούν την φυσική τους παρουσία σε αυτές (τηλεφωνικά ή διαδικτυακά).
Ηδη, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας υπάρχει διαθέσιμος ο κατάλογος με τα τηλέφωνα των υπηρεσιών, όπως επίσης και στις θεματικές ενότητες της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, στην ίδια σελίδα.
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ
Χθες το πρωί, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του, σε όλη τη χώρα.
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης -που θα επαναλαμβάνεται ανά τακτικά διαστήματα- συζητήθηκαν η κατάσταση που έχει προκύψει, τα προβλήματα που δημιουργούνται και οι προτεινόμενες κατά περίπτωση λύσεις.