Αρχική Χωρίς κατηγορία Κορονοϊός – Έκτακτα μέτρα: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός...

Κορονοϊός – Έκτακτα μέτρα: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ

Κλείνει τα σύνορα η κυβέρνηση σε πολίτες εκτός ΕΕ.Στο πλαίσιο της διάδοσης του κοροναϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες σε αυτά. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Συγκεκριμενα, από αύριο, Τετάρτη, από τις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Ελληνες ή από χώρες της ΕΕ.

«Δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μονο για απολύτως αναγκαία συνθήκη» ανέφερε και σημείωσε ότι οι αφιθχέντες από το εξωτερικό θα τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης περιορισμούς στην κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς. «Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.