Αρχική Ν. Ηλείας “Ζήσαμε σκηνές CSI στην Αμαλιάδα – Μες τη νύχτα ασθενοφόρα έπαιρναν κόσμο”

“Ζήσαμε σκηνές CSI στην Αμαλιάδα – Μες τη νύχτα ασθενοφόρα έπαιρναν κόσμο”

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μεταφορά των εκδρομέων από τους Αγίους Τόπους στην Ηλεία με τον 40χρονο οδηγό να περιγράφει για πρώτη φορά στη Σοφία Φασουλάκη και το OPEN TV τις ώρες που έζησε αμέσως μετά την παραλαβή τους από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα κρούσματα με τον κορονοϊό.

Στην ουσία πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία έφτασαν στη χώρα ύστερα από ταξίδι στο εξωτερικό. «Ηρθαν οι άνθρωποι. Ηταν ταλαιπωρημένοι αρκετά. Πολλοί από αυτούς ήταν άρρωστοι, βέβαια.

Φορούσαν μάσκα, είχαν βήχα… Απλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να καταλάβεις εάν είναι από το ταξίδι. Ηταν άρρωστοι», λέει ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας: «Τους έκανε εντύπωση ότι δεν τους ήλεγξε κανείς πουθενά ενώ ήταν εμφανώς άρρωστοι. Εβηχαν, ήταν ταλαιπωρημένοι, καταβεβλημένοι. Δεν τους έλεγξε κανείς ούτε στο Ισραήλ ούτε στην Ελλάδα όταν ήρθαν», αποκαλύπτει ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου. Ο ίδιος περιγράφει το θρίλερ που ακολούθησε αφού επέστρεψαν στην Ελλάδα και πήγαιναν για την Ηλεία. «Κάποιος λιποθύμησε μέχρι να φτάσουμε στην Κόρινθο. Λιποθύμησε ο άνθρωπος».

Στη συνέχεια η Αμαλιάδα έζησε σκηνές βγαλμένες από ταινία με τα ασθενοφόρα να έρχονται νύχτα, προκειμένου να μεταφέρουν άρρωστους πολίτες στα νοσοκομεία. «Επικρατούσε αυτό που λέμε ράδιο αρβύλα. Ερχόνταν τα ασθενοφόρα σαν CSI ας πούμε – με στολές και τα λοιπά- έπαιρναν έναν που είχε πρόβλημα, έφευγε για το νοσοκομείο, η κοινωνία τρελάθηκε με αυτό το πράγμα. Δεν είναι σκηνή να έρχονται τα ασθενοφόρα και να παίρνουν τον κόσμο και να μην ξέρει κανείς τι γίνεται». Το ταξίδι των πιστών στους Αγίους Τόπους διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον παπά Γιώργη, όμως τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν φέτος.

https://youtu.be/buGcy2Z31Z8