Αρχική Ν. Αργολίδος Παραδείγματα προς μίμηση: Αντιδραστήρα και τεστ για κορωνοϊό αγόρασαν οι δήμοι Άργους...

Παραδείγματα προς μίμηση: Αντιδραστήρα και τεστ για κορωνοϊό αγόρασαν οι δήμοι Άργους – Μυκηνών κ’ Ναυπλιέων

Το μεσημέρι της Δευτέρας περασε από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών η απόφαση που πήραν ο Δημήτρης Κωστούρος και ο Δημήτρης Καμπόσος για την απόκτηση μηχανήματος που εντοπίζει τον κορωνοϊό. Η δαπάνη των 36.000 ευρώ θα επιβαρύνει από κοινού τους δύο μεγαλύτερους δήμους της Αργολίδας. Σύμφωνα με το πλάνο, ο Καμπόσος θα συνεισφέρει 20.000 ευρώ επειδή το Άργος είναι μεγαλύτερο σε πληθυσμό, άρα και έσοδα, ενώ ο Κωστούρος 16.000 ευρώ.

Το ίδιο μηχάνημα υπάρχει και στο Αττικό νοσοκομείο, όπως ενημέρωσαν τους δύο δημάρχους η διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος, Μαρί Σαρίδη και η λοιμωξιολόγος Μαρία Παυλάκη. Ουσιαστικά, όμως, ο αντιδραστήρας παρέχεται στο πλαίσιο της αγοράς 200 τεστ για κορωνοϊό έναντι 180 ευρώ το καθένα.

Η παράδοση θα γίνει την Πέμπτη και από εκείνη τη στιγμή στο Άργος θα μπορούν να ελέγχονται δείγματα από πολίτες της Αργολίδας. Φυσικά, τα δείγματα θα λαμβάνονται με βάση τα κριτήρια της λοιμωξιολόγου και οι πολίτες δεν θα επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή του τεστ θα ‘ναι η συμπτωματολογία που θα παραπέμπει στον κορωνοϊό.

Στον δήμο Άργους – Μυκηνών, πάντως, έχουν πάρει και άλλα μέτρα. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων. Όχι μόνο μέσα στο Άργος, αλλά και στους οικισμούς γύρω από την πόλη. Απολυμάνθηκαν, δρόμοι, πάρκα, παιδικές χαρές.

«Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Αλλά χρειάζεται και η συμβολή των πολιτών που πρέπει να μείνουν σπίτια τους», τόνισε στο ereportaz ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος.

Πηγή: ereportaz.gr