Αρχική Eπικαιρότητα Κεραμέως: Αυτά είναι τα σενάρια για να μην χαθεί η σχολική χρονιά

Κεραμέως: Αυτά είναι τα σενάρια για να μην χαθεί η σχολική χρονιά

Όπως τόνισε στο OPEN “τα σχολεία έκλεισαν αλλά η ζωή συνεχίζεται. Τα μαθήματα εξ αποστάσεως ξεκινούν από τη Δευτέρα στην Γ’ Λυκείου. Κάναμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τον πρωθυπουργό”.

“Από άποψη υποδομής είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε όλη τη χώρα. Αυτό, όμως, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας και τόνισε ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά: Δηλαδή από την Γ’ Λυκείου αρχικά και τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. “Δεν αποκαθιστά αυτή η διδασκαλία τη δια ζώσης εκπαίδευσης, αλλά είναι ένας τρόπος να γίνει το μάθημα τώρα”, ήταν το μήνυμά της. “Οταν ξανανοίξουν τα σχολεία, θα γίνει επανάληψη της ύλης και θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες” τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει περικοπή της ύλης, η υπουργός Παιδείας απάντησε: “Μείωση της διδακτικής ώρας σε 30 με 35 λεπτά και περικοπή περιπατητικών εκδρομών. Αυτά θα γίνουν αν τα σχολεία ανοίξουν στις 26 Μαρτίου”.

Τα έκτακτα σενάρια

Σύμφωνα με την υπουργό, αν τα πράγματα δεν είναι καλά, η κυβέρνηση σκέφτεται τα εξής τρία σενάρια για να μην χαθεί η χρονιά: την επέκταση του σχολικού έτους, τη μείωση της διδακτικής ύλης, την αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

“Δεν έχουμε διακοπές. Πρέπει να περιορίζουμε τις εξόδους μας. Πρέπει να προσέξουμε”, ήταν το μήνυμά της προς όλους.

Για την εκκλησία, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε: “Εχουν δοθεί ξεκάθαρες οδηγίες για τις συνθροίσεις. Και η εκκλησία το είπε. Από εκεί και πέρα σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν να λαμβάνονται αποφάσεις. Το είπε και η εκκλησία ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις της κυβέρνησης”.

πηγή: newsit.gr