Αρχική Ν. Μεσσηνίας Τα Αχραντα Πάθη του Χριστού στην Καλαμάτα

Τα Αχραντα Πάθη του Χριστού στην Καλαμάτα

Τα Αχραντα Πάθη του Χριστού υποδέχθηκε χθες σε μία σεμνή τελετή η Καλαμάτα παρουσία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, εκπροσώπων του κλήρου και πιστών.

Τα ιερά θησαυρίσματα τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μετέφερε ο πρωτοσύγκελλός της, αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης.

Τα Αχραντα Πάθη εναποτέθηκαν στον ενοριακό ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου, όπου και θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι και το πρωί της 15ης Μαρτίου. Ακολούθησε η τέλεση ευχαριστηριακής δοξολογίας για την υποδοχή των ιερών κειμηλίων.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε τη μεγάλη ευλογία από την έλευση των Αχράντων Παθών, λέγοντας ότι η παρουσία τους ενισχύει και ενδυναμώνει την πίστη του λαού με το Σωτήρα Χριστό, την οποία δεν μπορεί να αμαυρώσει ποτέ και κανένας. Ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο για την αποδοχή του αιτήματος μεταφοράς των ιερών θησαυρισμάτων, καθώς και τον αρχιμανδρίτη Ιωακείμ για τη μεταφορά.

Τέλος, συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού Αγίου Νικολάου και πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, για τη διοργάνωση του προσκυνήματος.