Αρχική Eπικαιρότητα Ορκίζεται σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Σε στενό κύκλο η διεξαγωγή της...

Ορκίζεται σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Σε στενό κύκλο η διεξαγωγή της τελετής

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου είναι η πρώτη γυναίκα που έχει εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Μάλιστα ήταν και η πρώτη γυναίκα που είχε εκλεγεί στην ηγεσία του Συµβουλίου της Επικρατείας.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται σήμερα στη Βουλή, σε μία τελετή που θα γίνει σε στενό κύκλο για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Να σημειωθεί πως η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου είναι η πρώτη γυναίκα που έχει εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Μάλιστα ήταν και η πρώτη γυναίκα που είχε εκλεγεί στην ηγεσία του Συµβουλίου της Επικρατείας . Υπενθυμίζεται πως στην ψηφοφορία που είχε γίνει τον Ιανουάριο στη Βουλή η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είχε συγκεντρώσει 261 ψήφους σε σύνολο 294 ψηφισάντων.

Πάντως η σημερινή τελετή στην Ολομέλεια θα γίνει σε στενό κύκλο για προληπτικούς λόγους λόγω του κορονοϊου. Στο πλαίσιο αυτό από 1.000 άτομα που αναμενόταν να παρευρεθούν στην ορκωμοσία τελικά οι προσκεκλημένοι στη Βουλή θα είναι περίπου 100.

Το θέμα συζητήθηκε και υπήρξε συμφωνία από όλους- κυβέρνηση, κοινοβουλευτικές ομάδες, προεδρία της Δημοκρατίας και Βουλή- να μην δοθούν προσκλήσεις παρά μόνο σε όσους είναι αναγκαίο να παραστούν. Έτσι σήμερα στη Βουλή θα βρεθούν οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου και ένας περιορισμένος αριθμός προσώπων που έχει ζητήσει η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα η κ. Σακελλαροπούλου έχει αποφασίσει τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ο πατέρας της Νικόλαος Σακελλαρόπουλος υπήρξε Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Να σημειωθεί πως στις προκλήσεις που τυπώθηκαν από τη Βουλή για την ορκωμοσία η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρεται ως Κατερίνα και όχι ως Αικατερίνη (σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε κατόπιν δικής της επιθυμίας).

Πηγή euro2day