Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Κοροναϊός δεν ήρθε τυχαία …

Ο Κοροναϊός δεν ήρθε τυχαία …

Κοροναϊός ήρθε για να τα αλλάξει όλα…
Μια νέα δοκιμασία για την Ελλάδα και τους Έλληνες φέρνει η πανδημία, όπως πλέον ορίστηκε από τον Παγκόσμιο οργανισμό υγειας.Μια δοκιμασία που ίσως προσπαθεί να μας συγκεντρώσει και σε άλλους τομείς, όπως τη θρησκεία μας, την παιδεία μας, την οικονομία μας, την καθημερινότητα μας, τη ζωή μας.
Ένα νέο μοτίβο έρχεται πλέον να καθιερώσει την καθημερινότητα των Ελλήνων σε πολλούς τομείς με την έξαρση του κοροναϊού παγκοσμίως , στην Εργασία για παράδειγμα ξεκινά η τηλεδιάσκεψη, η ενημέρωση και η πληροφορία να μπαίνουν σε όλο το εργασιακό πλαίσιο, νέα μορφή εργασίας μέσω τεχνικών μέσων, κάτι που αναμέναμε χρόνια, μιας που πλέον η τεχνολογία και η πληροφορική είναι το μέλλον μας και πολλοί δεν θέλανε να το αποδεχτούν, με τον ιό φτάνουμε σε σημείο να αναγκαστούμε να το δούμε με την προοπτική της εξέλιξης.
Πλαστικό χρήμα κάτι που με πολλούς τρόπους η Κυβέρνηση προσπάθησε να “πείσει” τους Έλληνες να το χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους, για να χτιστεί ένα σωστό οικονομικό εγχειριο στη χώρα, να που ήρθε ο ιός ο επικίνδυνος που μας αναγκάζει να το χρησιμοποιούμε και να αφήνουμε στην άκρη τα χαρτονομίσματα για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Συγκεντρωμένο και ενημερωμένο οικονομικό σύστημα στη χώρα χωρίς φοροδιαφυγή με απόλυτες και “καθαρές” συναλλαγές που φέρνει πάλι ο ιός.
Σύστημα Υγείας, πρόληψη και οργάνωση σε ένα σύστημα που μέχρι τώρα δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, εξαναγκασμός για δημιουργία αποτελεσματικού συστήματος που οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε για την αποφυγή τέτοιου είδους πανδημίες. Μιας που ο κοροναϊός απέδειξε τις αδυναμίες της χώρας μας στην προστασία της υγείας και την έλλειψη μέτρων υγιεινής.
Σύστημα Παιδείας, εμφανίζεται πλέον το νέο μοντέλο της διδασκαλίας μέσω τηλεδιάσκεψης, μαθήματα εξ αποστάσεως, ένα νέο σύστημα που μας οδηγεί στο μέλλον, αρχίζει να μας προετοιμάζει για το νέο μοτίβο εκπαίδευσης που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χωρες, ήρθε και στην Ελλάδα υπό την απειλή της μετάδοσης του ιού.
Θρησκεία , εδώ όλα δείχνουν πως καταβάλλεται προσπάθεια αποτροπής των πιστών, αφού ήδη πάρθηκαν μέτρα στα σχολεία για αφαίρεση μαθήματος. Αφου έγιναν οι αλλαγές σε ταυτότητες, ήρθε τώρα ο κορωαναιος να αποστασιοποίησει τους πιστούς από τις εκκλησίες και συνάμα από τη θρησκεία. Για να διευρυνθεί ο ορίζοντας και με άλλες θρησκείες όπως τον μουσουλμανισμό.
Οικονομία, εδώ θα είναι και η μεγάλη πτώση, μιας που ο κοροναϊός θα φέρει επιπτώσεις σε πολυεθνικές εταιρείες μεγάλες αλυσίδες κυρίως καθώς και σε όλα τα καταστήματα, μιας που ο φόβος θα κυριαρχήσει και θα περιορίσει τις αγορές και τις κινήσεις των καταναλωτών.
Περιορισμός πλέον σε όλα, αλλαγή της καθημερινότητας, θυμίζει λίγο και χούντα θα λέγαμε, μιας που οι συναθροίσεις πλέον δεν είναι εφικτές, μιας που πλέον ελέγχονται όλα. Ένας έξυπνος τρόπος αλλαγής συστήματος, υπό την απειλή μιας αρρώστιας.

Ο Κοροναϊός ήρθε για να τα αλλάξει όλα, σίγουρα επικίνδυνος, το θέμα είναι η κατάληξη και το αποτέλεσμα, είμαστε διατεθειμένοι πλέον να αλλάξουμε τρόπο ζωής για την δική μας ασφάλεια;…μπορούμε να ακολουθήσουμε έναν νέο πλαίσιο του συστήματος μας;…υπό τον φόβο την υγεία μας όλα τα μπορούμε….

Ζ.Θ.

Ο Κοροναϊός με άλλη ματιά…