Αρχική Ν. Αχαΐας Αυτος ειναι ο Μανωλης.. Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Αυτος ειναι ο Μανωλης.. Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μανώλης Αγιομυργιαννάκης είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, ο 66χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος Αμαλιάδας, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Έδωσε γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον ιό, όντας ένας από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους. Τελικά δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, για να μην χάνονται άλλες ζωές άδικα…

Πηγή: the best.gr