Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Χρυσάφι κοστίζει η εξέταση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Κορονοϊός: Χρυσάφι κοστίζει η εξέταση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Ασήκωτο είναι το κόστος για μια εξέταση για κορονοϊό σε ιδιωτικά κέντρα. Πληρώνεις το τεστ για κορονοϊό, για γρίπη και για ιατρική επίσκεψη!

Την στιγμή που σε χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό, οι ειδικοί αναζητούν οικονομικούς τρόπους εξέτασης, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μια εξέταση για τον Covid-19 και τον ιό της γρίπης κοστίζει συνολικά 290 ευρώ!

Σύμφωνα με την απόδειξη που ανάρτησε στο twitter ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, άτομο το οποίο επισκέφθηκε το Σάββατο το θεραπευτήριο, πλήρωσε 140 ευρώ για το τεστ του κορονοϊού και 70 ευρώ και την εξέταση της γρίπης.

Ο γιατρός μέσω του newsit.gr καταγγέλλει το περιστατικό και ζητά εδώ και τώρα την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας:

«Θεωρώ απαράδεκτο όταν έχουμε μια υγειονομική κρίση, όπως ο κορονοϊός, που ευχόμαστε όλοι να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις, να υπάρχει μια εκμετάλλευση της αγωνίας των συνανθρώπων μας, με τέτοιο προκλητικό τρόπο», καταγγέλλει στο newsit.gr ο γιατρός.

Προσθέτει: «Στην συγκεκριμένη περίπτωση ζητήθηκε ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 290 ευρώ για να γίνει ένα τεστ για κορονοϊό, την ώρα που αν το τεστ βγει θετικό, ο ασθενής θα οδηγηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Χρεώθηκε 140ευρώ η εξέταση του κορονοϊού, 70ευρώ το τεστ για την γρίπη και 77 ευρώ η ιατρική επίσκεψη γιατί σου λένε πως “πρέπει να την εγκρίνει και δικό μας γιατρός”. Πρέπει να γίνει εδώ και τώρα παρέμβαση από το υπουργείο υγείας, ώστε να σταματήσουν τέτοιες μεθοδεύσεις υπερτιμολόγησης και υπερεκμετάλλευσης της αγωνίας των συνανθρώπων μας. Τα εργαστηριακά τεστ για τον κορονοϊό, τον ιό της γρίπης και κάθε ιό, γίνονται με συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις και κατόπιν υποδείξεως αρμόδιων γιατρών, οι οποίοι πρώτα θα έχουν συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ».

Τα λεγόμενα του γιατρού ήρθε να επιβεβαιώσει με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος μετά από επίσκεψη του στην Τουρκία, αποφάσισε να εξεταστεί για κορονοϊό, όμως μόλις άκουσε το ποσό… την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Και δικαίως!

πηγη:newsit.gr