Αρχική Eπικαιρότητα Γυναίκες από τον Έβρο αγόρασαν από το υστέρημά τους αντιασφυξιογόνες μάσκες στις...

Γυναίκες από τον Έβρο αγόρασαν από το υστέρημά τους αντιασφυξιογόνες μάσκες στις δυνάμεις ασφαλείας

Ενισχύονται οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στο φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου καθώς και οι περιπολίες. Τα τελευταία 24ωρα συνεχίζονται οι εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη με επιχωματώσεις και άλλες ενέργειες καθώς ορδές μεταναστών, προσφύγων και μεταξύ αυτών και τζιχαντιστές επιχειρούν να εισέλθουν μέσω της χαμηλής στάθμης του ποταμού στην Ελλάδα.

Αυξημένος ο κίνδυνος μαζικής εισβολής προσφύγων

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος προσπάθειας μαζικής εισβολής προσφύγων -αν δεν υποχωρήσει τελικώς η κυβέρνηση Ερντογάν στην πίεση της ΕΕ στο χερσαίο και στο υδάτινο τμήμα του Έβρου με την υποβοήθηση των Τούρκων στρατιωτικών, των ανδρών της ΜΙΤ κλπ.

Επίσης, αναμένεται από τις επόμενες ώρες η παρουσία 100 στελεχών της Frontex στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Αυξημένο το φρόνημα των Ελλήνων και η διάθεση βοήθειας στους συνοριοφύλακες και τον στρατό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο συνοριοφυλάκων, στρατός και αστυνομία δίνουν καθημερινή μάχη προκειμένου να προστατέψουν τα σύνορα της χώρα. «Κρατάμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε στον Έβρο. Είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Την ίδια ώρα εξέφρασε τη συγκίνησή του για την στήριξη που υπάρχει από τον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι καθημερινά φορτηγά με προμήθειες για του συνοριοφύλακες φτάνουν από απλούς πολίτες.

«Είναι συγκινητική η στήριξη που ζούμε. Μας τονώνει το ηθικό», τόνισε ο κ. Γιαλαμάς για να καταλήξει πως «το μότο μας είναι ότι εδώ στον Έβρο κρατάμε με ηθικό ακμαιότατο».

Οι γυναίκες στον Έβρο συμπάσχουν και προσέφεραν αντιασφυξιογόνες μάσκες και αντισηπτικά στους συνοριοφύλακες και τον στρατό

Οι γυναίκες χωρίς δεύτερη σκέψη προσέφεραν τα χρήματά τους προκειμένου να αγοράσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες και αντισηπτικά, για όλους εκείνους που με περίσσιο θάρρος και πατριωτισμό, αγωνίζονται όλες αυτές τις ημέρες στον Έβρο.

Η Παγκόσμια γιορτή της Γυναίκας φέτος είχε άλλο συμβολισμό

Ανήμερα της “Παγκόσμιας γιορτής της Γυναίκας” γυναίκες από χωριά του Έβρου βρέθηκαν στα “εμπόλεμα” σύνορα και στο πλευρό των σωμάτων ασφαλείας με σκοπό να τιμήσουν όσους δίνουν κυριολεκτικά μάχη προκειμένου να μην περάσει ούτε ένας παράνομος μετανάστης στην πατρίδα. Άλλωστε, η κατάσταση στις Καστανιές ‘Εβρου είναι εμπόλεμη με τη διαφορά πως προς ώρας δεν έχουν βγει όπλα.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο “Σύλλογος Γυναικών Φυλακίου” όπου μαζί με τις γυναίκες των μορφωτικών συλλόγων Ορμενίου και Πτελέας είχαν την ιδέα αυτή “θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν”.