Αρχική Eπικαιρότητα Τζίνα Βαρότση: Αφήστε εμάς τους «χαζούς» να πιστεύουμε στο Χριστό και να...

Τζίνα Βαρότση: Αφήστε εμάς τους «χαζούς» να πιστεύουμε στο Χριστό και να κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα Του!

Ότι έχουμε φύγει μακριά από τον Χριστό είναι γνωστό. Ότι ακούμε Χριστό και βγάζουμε φλύκταινες και αυτό γνωστό. Ότι ειρωνευόμαστε όσους πιστεύουν και τους αντιμετωπίζουμε λίγο πολύ σαν καθυστερημένους το έχουμε αποδεχθεί χρόνια τώρα. Ας μην συζητήσουμε για το πως αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας. Τα χαζά της γειτονιάς ένα πράμα! Κι έτσι και καταλάβουν κιόλας ότι νηστεύουν εκεί να δεις! Αν όμως πεις ότι είσαι vegan τότε οι πάντες σε σέβονται και προσπαθούν να σου βρουν λύσεις για το τι θα φας. Βλέπεις ο vegan έχει prestige…άλλο να δηλώνεις vegan και άλλο Χριστιανός Ορθόδοξος, το δεύτερο κρύβει λίγο «δευτεράντζα», λίγο αμορφωσιά, έτσι δεν είναι;

Ότι έχουμε φύγει μακριά από τον Χριστό είναι γνωστό. Ότι ακούμε Χριστό και βγάζουμε φλύκταινες και αυτό γνωστό. Ότι ειρωνευόμαστε όσους πιστεύουν και τους αντιμετωπίζουμε λίγο πολύ σαν καθυστερημένους το έχουμε αποδεχθεί χρόνια τώρα.

Ας μην συζητήσουμε για το πως αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας. Τα χαζά της γειτονιάς ένα πράμα! Κι έτσι και καταλάβουν κιόλας ότι νηστεύουν εκεί να δεις! Βούτυρο στο ψωμί τους. Στήνεται τρελό πανηγυράκι εις βάρος τους. Αν όμως πεις ότι είσαι vegan τότε οι πάντες σε σέβονται και προσπαθούν να σου βρουν λύσεις για το τι θα φας. Βλέπεις ο vegan έχει prestige.. άλλο να δηλώνεις vegan και άλλο Χριστιανός Ορθόδοξος, το δεύτερο κρύβει λίγο «δευτεράντζα», λίγο αμορφωσιά, έτσι δεν είναι;

Δεν ήμουν πάντα «της εκκλησίας». Χρόνια ολόκληρα ήμουν από την δική σας την πλευρά. Περιγελούσα, κορόιδευα και θεωρούσα υπανάπτυκτους όσους πίστευαν. Γι’ αυτό και κατανοώ τον τρόπο αντίδρασης ακόμα και της γελοιοποίησης των πιστών. Γι’ αυτό δικαιολογώ, προσπαθώ να μην επικρίνω και δεν μιλάω. Γιατί θυμάμαι. Γιατί δεν έχω ξεχάσει τι έλεγα και τι έκανα. Γιατί προσπαθώ να μη φέρομαι με Φαρισαϊσμό.

Δεν θα σου πω τι με έκανε να πιστέψω και να στραφώ στον Θεό, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι πως δεν ξέρουμε να σεβόμαστε την γνώμη του άλλου. Να λέμε την δική μας ναι, αλλά αν ο άλλος πιστεύει κάτι διαφορετικό να το ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.

Αντίθετα προσπαθούμε με νύχια και με δόντια, με ειρωνίες, γελοιοποιήσεις και χλευασμούς να επιβάλουμε την δική μας γνώμη. Γιατί ΕΜΕΙΣ ξέρουμε. Γιατί εμείς είμαστε οι έξυπνοι, οι «προχώ», οι σωστοί. Μόνο εμείς. Κανείς άλλος!

Και τώρα έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν μη τυχόν και μεταλάβουμε. Το περίεργο; Πως όλον τον σαματά τον κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν περάσει ποτέ ούτε έξω από εκκλησία. Που δεν ξέρουν τί σημαίνουν τα Άγια Μυστήρια. Άνθρωποι άθεοι ξαφνικά έγιναν ειδήμονες και κόπτονται μήπως και μεταδοθεί ο ιός με την Αγία Κοινωνία!

Δεν θα μείνω στο γεγονός πως δυο χιλιάδες χρόνια οι ιερείς, οι οποίοι καταλύουν μετά από κάθε λειτουργία την Αγία Κοινωνία δεν έπαθαν ποτέ τίποτα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα και ξέρω πως θα ξεσηκώνουν πάλι θύελλες από ειρωνικά σχόλια.

Όμως βρε αδερφέ, είπατε την γνώμη σας, την βροντοφωνάξατε, την κάνατε με χίλιους δυο τρόπους γνωστή. Μην ζητάτε να την επιβάλλετε κιόλας. Επιτρέψτε μας να έχουμε την δική μας. Αφήστε μας, εμάς τους χαζούς, τους υπανάπτυκτους, τους αφελείς να πιστεύουμε στον Χριστό και να κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα Του. Κι εσείς, μην μας αγγίξετε. Μην έρθετε σπίτια μας. Μην μας κάνετε παρέα. Μην έρθετε σε επαφή μαζί μας. Διαφυλάξτε την υγεία σας. Εμείς απλά πιστεύουμε σε Κείνον και αφήνουμε την ζωή μας στα χέρια Του.

Τόσο απλά.

www.singlewoman.gr