Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Σε συνέχεια του έκτακτου δελτίουεπιδείνωσης καιρού που έχει εκδώσει, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιείσήμερα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα επηρεάσει:

Σήμερα Κυριακή (08-03-2020)

Από το απόγευμα την κεντρική, βαθμιαία την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Αύριο Δευτέρα (09-03-2020)

α) Την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα τη Θράκη.

β) Τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.

γ) Αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.

δ) Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Μεταφορά σκόνης

Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται την Κυριακή 08/03 και τη Δευτέρα 09/03 στη χώρα μας, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί και παρουσιάζει τις εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης με βάση το προγνωστικό μοντέλο WRF-CHEM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, η οποία ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ανέμων νότιας διεύθυνσης.

Το κύμα σκόνης αναμένεται να επηρεάσει ακόμα και περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας 09/03.

https://youtu.be/qQH43h2eVsI

Πηγή: protothema.gr