Αρχική Ν. Κορινθίας A.Σίμος για Αριστοτέλειο: Δεν υπάρχει κρούσμα στο σχολείο, σε τέτοιες κρίσεις φαίνεται...

A.Σίμος για Αριστοτέλειο: Δεν υπάρχει κρούσμα στο σχολείο, σε τέτοιες κρίσεις φαίνεται η ηθική διάσταση των ανθρώπων

«Η ΥΓΕΙΑ(ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ»

Η υγεία των μαθητών μας και του προσωπικού αποτελεί για μας βασική αρχή και προτάσσεται στη σκέψη και την βούληση μας. Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά ότι σε περιόδους κρίσης δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από πανικό και να γινόμαστε φοβικοί αλλά ούτε από την άλλη να επιδεικνύουμε αφελή θρασύτητα, ανόητη «γενναιότητα» που ταιριάζει σε ημιμαθείς, προβαίνοντας σε ανώφελους λεονταρισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού. Η ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΣΤΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΚΥΨΑΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:
​ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΩΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ «ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ» ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ(ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Ε.Ο.Δ.Υ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ) ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΑΝ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Εμείς, από την πλευρά μας, ήδη έχουμε προβεί στις εξής ενέργειες:
1. Ενημέρωση μαθητών και προσωπικού του σχολείου μας από ειδικούς ιατρούς.
2. Απολύμανση του εκπαιδευτηρίου
3. Ορισμός ατόμου από τις 8 μέχρι τις 3μ.μ., που με ειδικό πανί και αντισηπτικό
«περνά», σκουπίζει όλες τις κοινόχρηστες επιφάνειες του σχολείου
4. Αντισηπτικά υγρά σε πολλά εμφανή σημεία του σχολείου ώστε οι μαθητές να απολυμαίνουν τα χέρια τους
5. Σύσταση στους γονείς, να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο αν νιώθουν αδιαθεσία
6. 6. Συνεχείς αναφορές στα παιδιά για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούμε και την αρμόζουσα ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ που οφείλουμε να επιδεικνύουμε σε περιόδους κρίσεων
7.Αναβολή όλων των εκδηλώσεων του σχολείου μας.


Τονίζουμε:
«Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ»

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης

Αντώνιος Σίμος
Διευθυντής Αριστοτελείου