Αρχική Eπικαιρότητα Έβαλε στον σκύλο του φίμωτρο και τον εγκατέλειψε δεμένο στο πάρκο (βίντεο)

Έβαλε στον σκύλο του φίμωτρο και τον εγκατέλειψε δεμένο στο πάρκο (βίντεο)

Στο παρκάκι Τζον Κέννεντυ στη διασταύρωση των οδών Υμηττού και Ανδρέα Δημητρίου στην Καισαριανή Αττικής εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι ένας σκύλος, ράτσας Ροτβάιλερ, που κάποιος τον είχε δέσει και τον είχε παρατήσει εκεί φορώντας του φίμωτρο.

Η εξέταση στον κτηνίατρο έδειξε ότι το σκυλί δεν έχει μικροτσίπ και είναι περίπου δύο ετών.

Περίοικοι έβαλαν στο ζώο νερό – καθώς το φίμωτρο που επέτρεπε να πιει και να τραφεί – αλλά φοβήθηκαν να το πλησιάσουν περισσότερο καθώς ήταν επιθετικό.
Την έκκληση μέσω facebook, ώστε το σκυλί να σωθεί, έκανε αρχικά η Μαρία Σπίνουλα η οποία πήγε επί τόπου αφού ενημερώθηκε από μια φίλη της. Στο σημείο κατέφθασαν και αστυνομικοί οι οποίοι κλήθηκαν να βοηθήσουν εντούτοις δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο φοβούμενοι την αντίδραση του σκύλου.

https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=krwUZGMLmgc&ebc=ANyPxKoHEodONFbJ5e6LSFeH26z-M7jrH6Fm6IkDaFaJLeCFBB9_GEmv6TvJOssCYpjbRExxblnW9QZbYveN9XX1pyBOZNjFXQ

Τελικά εκεί πήγε και ο αντιδήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Φασκιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε από την Αστυνομία, καθώς και ο εκπαιδευτής Αντώνης Αγγελομάτης. Το φίμωτρο από το σκυλί αφαίρεσε ο Μάνος Σπαθάρος, που είναι επίσης εκπαιδευτής, και δεν χρειάστηκε να κάνει κανενός είδους αναισθησία στο ζώο.
Το Ροτβάιλερ μετά την αφαίρεση του φίμωτρου τελικά ηρέμησε και απόψε το φιλοξενεί η Αλεξάνδρα Παντέα, φιλόζωη που βρέθηκε εκεί για να βοηθήσει, και προθυμοποιήθηκε να το κρατήσει προσωρινά, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Σπίνουλα. Αύριο το πρωί θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας με την οποία έχει σύμβαση ο Δήμος Καισαριανής.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στην περιοχή το ζώο αυτό πέρασε το μεσημέρι από την οδό Φορμίωνος και μένει να ελεγχθεί αν η κάμερα καταστήματος κατέγραψε τη γυναίκα που το συνόδευε και προφανώς το εγκατέλειψε, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων της.

Πηγή: https://www.zoosos.gr/evale-ston-skylo-tou-fimotro-ke-egkatelipse-to-rotvailer-denontas-to-se-parko-stin-kesariani-attikis/#ixzz6G03PMrtV