Αρχική Eπικαιρότητα Σίκινος: Η μάχη του πλοίου στα κύματα για να δέσει στο λιμάνι!...

Σίκινος: Η μάχη του πλοίου στα κύματα για να δέσει στο λιμάνι! Εικόνες που καθηλώνουν (Βίντεο)

Η Σίκινος βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής κακοκαιρίας, που έφερε απαγορευτικό σε αρκετές περιοχές στο Αιγαίο με αποτέλεσμα αρκετά πλοία να παραμείνουν δεμένα.

Το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” που αυτή την περίοδο αντικαθιστά το “Διονύσιος Σολωμός” λόγω της ετήσιας ακινησίας του, ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιο των Δυτικών Κυκλάδων το πρωί, από Σαντορίνη για Πειραιά. Περίπου στις 09:50 το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Σικίνου με ανέμους 8 μποφόρ, που “έπιασαν” και το λιμάνι του νησιού.

Ο έμπειρος καπετάνιος του Κυριάκος Μουζάκης με τον ύπαρχο Γιώργο Θεοχάρη, τον υποπλοίαρχο  Δημήτρη Πατέλη, το πλήρωμα και τους καβοδέτες έκαναν για μια ακόμη φορά το καθήκον τους και κατάφεραν να δέσουν με ασφάλεια το πλοίο το οποίο μόλις στις 10:00 αναχωρούσε για Φολέγανδρο.

Οι σκηνές από το παρακάτω βίντεο είναι συνηθισμένες στην γραμμή με τα δύσκολα λιμάνια των δυτικών Κυκλάδων. Αν το πλοίο δεν έδενε ίσως κάποιοι άρρωστοι να μην μπορούσαν να πάνε στο γιατρό ή να πάρουν τα φάρμακα τους τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες…