Αρχική Ν. Αχαΐας Κορωνοϊός: Γουχάν θυμίζει σήμερα η Αμαλιάδα -Αδειοι δρόμοι και μαγαζιά (ΦΩΤΟ)

Κορωνοϊός: Γουχάν θυμίζει σήμερα η Αμαλιάδα -Αδειοι δρόμοι και μαγαζιά (ΦΩΤΟ)

Αρδην έχει αλλάξει σε σχέση με χθες η εικόνα στους δρόμους της Αμαλιάδας, λόγω των δύο κρουσμάτων κορωνοϊου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο patrisnews.gr, μετά τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων του κορωνοϊου, του 66χρονου συνταξιούχου καθηγητή, ιδιαίτερα δραστήριου ατόμου της τοπικής κοινωνίας και της συζύγου του και από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι και άλλοι συμπολίτες τους που είχαν ταξιδέψει μαζί με το ζευγάρι στους Αγίους Τόπους αντιμετωπίζονται ως ύποπτα περιστατικά, η πόλη έχει ουσιαστικά ερημώσει.

Οι κάτοικοι αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, όπως άλλωστε συνίσταται, ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλιάδας έχουν σταλεί σπίτια τους σε καραντίνα λίγων ημερών καθώς ήρθαν σε επαφή με τα δύο κρούσματα κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι έτσι και αλλιώς χθες κεντρικά, από την κυβέρνηση ελήφθη η απόφαση να κλείσουν για 48 ώρες τουλάχιστον σχολεία, θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και χώροι συνάθροισης στην Ηλεία, την Αχαϊα και τη Ζάκυνθο.

Επίσης, όπως αναφέρει το patrisnews.gr, το δημαρχείο και οι δημοτικές υπηρεσίες είναι κλειστές, όπως και τα σχολεία. Αντίθετα ανοιχτό είναι το Δικαστικό Μέγαρο αφού απαιτείται απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κόσμο.Τα καταστήματα στην πόλη είναι σχεδόν άδεια και οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Σε εξέλιξη από χθες το βράδυ είναι η διαδικασία απολύμανσης της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας αλλά και των σχολείων της περιοχής.