Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός, μαρτυρία του αδερφού του 66χρονου από την Αμαλιάδα: Σε καραντίνα τα...

Κορωνοϊός, μαρτυρία του αδερφού του 66χρονου από την Αμαλιάδα: Σε καραντίνα τα παιδιά του (βίντεο)

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

https://youtu.be/W2cyko92DmA

Όπως δήλωσε ο αδερφός του, μιλώντας στο Mega, η κατάσταση του είναι μεν σταθερή δεν παύει όμως να κρίνεται ως σοβαρή.

«Η νύφη μου είναι σε ήπια κατάσταση και τα τρία παιδιά του αδερφού μου σε καραντίνα στην Αμαλιάδα», είπε ο άνδρας.

Το ένα από τα παιδιά της οικογενείας υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητικό στον ιό, για τα άλλα δύο όμως δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

«Θα έπρεπε και τα άλλα δύο παιδιά του αδερφού να υποβληθούν σε εξετάσεις αφού είναι και σε καραντίνα» επισημαίνει ο αδερφός του 66χρονου, εκράζοντας έτσι το παράπονό του.

Σε απομόνωση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ότι είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Ο 66χρονος από την Αμαλιάδα Ηλείας, είχε πάει εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ και όταν επέστρεψε ένιωσε αδιαθεσία. Αρχικά μετέβη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Όπως έγινε επισήμως γνωστό πριν από λίγο «το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων».