Αρχική Eπικαιρότητα Τυφλή φοιτήτρια καταγγέλλει αδιαφορία καθηγήτριας στο Πάντειο

Τυφλή φοιτήτρια καταγγέλλει αδιαφορία καθηγήτριας στο Πάντειο

Η Χριστίνα Σαρρή σπουδάζει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και όπως βλέπω στο Facebook της ασχολείται ενεργά με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ΑμεΑ. Εξάλλου κι η ίδια είναι τυφλή.

Πρόσφατα περιέγραψε ένα περιστατικό στο Πανεπιστήμιο που, αν ισχύει, είναι απαράδεκτα αποκαρδιωτικό:

Λίγες ώρες πριν, κατά τη διάρκεια της διάλεξης, η καθηγήτρια μας ζήτησε να συμπληρώσουμε ένα ερωτηματολόγιο για μία έρευνα που πραγματοποιεί.

Όταν έφτασε στη σειρά που καθόμουν, συνεχίζοντας να μοιράζει τα ερωτηματολόγια, την ρώτησα αν θα μπορούσε να μου διαβάσει εκείνη τις ερωτήσεις, ώστε να το συμπληρώσω.

Η απάντηση της; Κάτι που σίγουρα δεν περίμενα να ακούσω: «Όχι, εσύ δε θα το απαντήσεις, γιατί θέλω να ξεκουραστώ»! Άφησε ένα γελάκι από δήθεν ευγένεια και προχώρησε παρακάτω για να μοιράσει και τα υπόλοιπα ερωτηματολόγια, αφήνοντάς με εμβρόντητη!

Αυτή ήταν η μόνη απάντηση που βρήκε να δώσει η καθηγήτρια, κοινωνική ψυχολόγος, σε μια τυφλή φοιτήτρια που ήθελε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της έρευνάς της.

Αυτό σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο εν έτει 2020! Ντροπή μόνο…

ΥΓ 1: Το ενδεχόμενο να ήταν το ερωτηματολόγιο προσβάσιμο σε ανάπηρους/ες φοιτητές/ριες, σε ανάγλυφη ή ηλεκτρονική μορφή, δεν τείθεται καν, ούτε κατά διάνοια, φυσικά!

ΥΓ 2: Εκ των υστέρων έμαθα πως η έρευνα αφορούσε στην άποψη των φοιτητών/ριών για τη Χρυσή Αυγή σε σχέση με την κοινωνική τους ταυτότητα.

Παρόλα αυτά, η καθηγήτρια προτίμησε «να ξεκουραστεί» παρά να συλλέξει την άποψη μίας φοιτήτριας με αναπηρία, που ακριβώς γι’ αυτό της το χαρακτηριστικό στιγματίζεται από το συγκεκριμένο κόμμα!