Αρχική Eπικαιρότητα Κοροναϊος: Τα κρούσματα στην Ελλάδα μπορεί να αγγίξουν το 15% του πληθυσμού

Κοροναϊος: Τα κρούσματα στην Ελλάδα μπορεί να αγγίξουν το 15% του πληθυσμού

Αμείλικτος ο κοροναϊός συνεχίζει το πέρασμά του στην Ελλάδα. Μετά το ένατο κρούσμα με τον 66χρονο από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, άλλα 21 άτομα που ταξίδευαν μαζί του στο Ισραήλ βρέθηκαν θετικά στον ιό, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων στα 31. Όταν έγινε γνωστός ότι ο 66χρονος άνδρας προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, 24 συνταξιδιώτες του που εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση, υπεβλήθησαν σε εξετάσεις. Οι 21 εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Μάλιστα από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν 400 επαφές των εκδρομέων και έχει γίνει έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν τα επιδημιολογικά κριτήρια. Την ίδια ώρα η νόσος του κοροναϊού αυξάνεται ραγδαία και για άλλη μία φορά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση λήψη μέτρων υγιεινής. Οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο προσβλέπουν στις υψηλές θερμοκρασίες που θα αποτρέψουν τον ιό να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

«Υπολογίζουμε με τα μαθηματικά μας μοντέλα και με την ελπίδα ότι ο καιρός θα παίξει ρόλο στην αποφυγή της περαιτέρω διασποράς μπορεί να φτάσουμε το 10-15% του πληθυσμού που θα νοσήσει. Μπορεί όμως να είναι και το 5% αυτή την περίοδο και να αυξηθεί την επόμενη χρονιά και ειδικότερα τον χειμώνα». Παράλληλα στα νοσοκομεία λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Κοντέινερ θα λειτουργούν στους εξωτερικούς τους χώρους ως σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων.

Πηγή: ethnos.gr