Αρχική Eπικαιρότητα Έβρος: Ντοκουμέντα για τα επεισόδια! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά...

Έβρος: Ντοκουμέντα για τα επεισόδια! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στους Έλληνες

Στις αποκαλυπτικές εικόνες βλέπουμε πώς και ποιοι ξεκίνησαν τα επεισόδια στις Καστανιές. Οι κινήσεις των Τούρκων αστυνομικών καταγράφονται. Βρίσκονται μόλις 40 μέτρα μακριά από το ελληνικό έδαφος.Τα νέα επεισόδια στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, με εκατοντάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές δυνάμεις, στρατιώτες και αστυνομικοί, δέχτηκαν βροχή από χημικά και δακρυγόνα, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους και να αποτρέψουν τις παράνομες εισόδους.

Οι εικόνες που έρχονται στο προσκήνιο, αποκαλύπτουν πως έπεσαν αυτά τα χημικά στο ελληνικό έδαφος. Το πλάνο απο ελληνικής πλευράς δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται περίπου 40 μέτρα από τα σύνορα.

  Στο σημείο επικράτησε ένταση. Οι Τούρκοι είχαν πάρει τις θέσεις τους από νωρίς και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τα επεισόδια στις Καστανιές. Μόλις έδωσαν το σύνθημα, μόλις εκτόξευσαν τα πρώτα χημικά, οι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν χωρίς αποτέλεσμα στα σύνορα.

Η Τουρκία όπως φαίνεται περίμενε να περάσει η χθεσινή μέρα με την επίσκεψη της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο για να δείξει ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικρατούσε σχετική ηρεμία. Από νωρίς το πρωί όμως τα πράγματα άλλαξαν όπως φαίνεται στις εικόνες…

Τα πρωινά επεισόδια στις Καστανιές

Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα στο φυλάκιο στις Καστανιές στον Έβρο, λίγο πριν τις 09.00, όταν ομάδα νεαρών εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν.

Του επεισοδίου προηγήθηκαν δύο εκκωφωντικοί ήχοι και ακολούθησε ένα “μικρό χάος”. Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας την περιοχή, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.