Αρχική Eπικαιρότητα Η πόρτα κλείνει όταν χτυπάει το κουδούνι και οι μαθητές προχώρησαν σε...

Η πόρτα κλείνει όταν χτυπάει το κουδούνι και οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί μαθητές του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά το οποίο βρίσκεται στο 1ο χλμ Λαγκαδά-Χρυσαυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr οι μαθητές αντιδρούν στην εφαρμογή της εγκυκλίου που εστάλη προ διμήνου από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η οποίαπροβλέπει το κλείσιμο της πόρτας των σχολείων μόλις χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων. Οι πόρτες προβλέπεται -βάσει και οδηγιών του υπουργείου Παιδείας- να παραμένουν κλειστές μέχρι το πέρας των διδακτικών ωρών για λόγους ασφαλείας.

Οι μαθητές αντιδρούν στο κλείσιμο της πόρτας, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους καθυστερούν να φτάσουν στο σχολείο, κάτι που συμβαίνει αρκετές φορές, καθώς πολλά παιδιά έρχονται με λεωφορεία από τα γύρω χωριά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, στις 21 Φεβρουαρίου σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ καθηγητών και μαθητών με τους τελευταίους να καλούν και την αστυνομία. Ωστόσο δεν κατατέθηκε κάποια μήνυση ούτε έγινε κάποια επώνυμη καταγγελία.