Αρχική Eπικαιρότητα Ερντογάν: “Οι Έλληνες ρίχνουν βόμβες στους πρόσφυγες στον Έβρο”

Ερντογάν: “Οι Έλληνες ρίχνουν βόμβες στους πρόσφυγες στον Έβρο”

Σε παραλήρημα βρέθηκε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελληνική πλευρά πως ρίχνει βόμβες στους πρόσφυγες στον Έβρο για να μην περάσουν τα σύνορα, απειλώντας πως εκατομμύρια θα κατευθυνθούν προς τα ελληνικά σύνορα.

Eθελοντές των ΕΔ από την Κρήτη πάνε στον Έβρο: Πράκτορες της ΜΙΤ πετάνε χημικά στα ΜΑΤ – Δημιουργούν φράχτη οι Τούρκοι
Φυσικά οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί του δεν έχουν καμία βάση καθώς οι τουρκικές αρχές είναι αυτές που ρίχνουν χημικά κατά των ελληνικών δυνάμεων και πραγματοποιούν δολιοφθορές στο συνοριακό φράχτη.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του συμβουλίου του κόμματός του (AKP) στην Άγκυρα, υποστήριξε πως οι Ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα δεν χρησιμοποιούν μόνο δακρυγόνα αλλά και αληθινές βόμβες εναντίον των προσφύγων.

“Εκατομμύρια θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη”
«Εκατομμύρια» μετανάστες θα κατευθυνθούν «σύντομα» προς την Ευρώπη είπε ο Ερντογάν. «Αφότου ανοίξαμε τα σύνορά μας (την Παρασκευή) ο αριθμός εκείνων που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφτασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα εκατομμύρια», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Οι αριθμοί αυτοί, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα όσα διαπίστωσαν οι ανταποκριτές του επί τόπου, «φαίνονται υπερβολικά υπερεκτιμημένοι».

Απευθυνόμενος εξάλλου στο συριακό καθεστώς, ο Ερντογάν είπε ότι οι απώλειες σε στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει υποστεί μέχρι τώρα λόγω των επιθέσεων της Τουρκίας και των ανταρτών «είναι απλώς η αρχή». Κάλεσε τις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν στις γραμμές που έχει καθορίσει η Άγκυρα απειλώντας πως αν δεν το κάνουν «δεν θα μείνει κεφάλι στους ώμους τους».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».