Αρχική Eπικαιρότητα Βαρουφάκης: “Είστε ρατσιστές”-“Δεν υπάρχει οργανωμένη απόπειρα εισόδου στον Έβρο”

Βαρουφάκης: “Είστε ρατσιστές”-“Δεν υπάρχει οργανωμένη απόπειρα εισόδου στον Έβρο”

Με αφορμή την επιδημία κορονοϊού και την κατάσταση στον Έβρο, το ΜέΡΑ25 σε εκτενή ανακοίνωσή του τονίζει ότι παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις αλλά και με αποφασιστικότητα για να εμποδίσει «την πρόσφατη έξαρση του Διακομματικού Μνημονιακού Εθνικισμού».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ένας ιός και μια αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών ήταν αρκετά ώστε να κορυφωθεί η ξενοφοβία και να φτάσει στο ζενίθ η επιχείρηση των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες».

Προσθέτει ότι, ο φόβος των «άλλων», είτε είναι Κινέζοι είτε κατατρεγμένοι φυγάδες, εργαλειοποιείται ώστε ο λαός μας να μην μπορεί πλέον να διακρίνει τα πραγματικά αίτια της συνεχιζόμενης ασφυξίας του -που δεν είναι άλλη από τις πολιτικές λιτότητας της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού και το «ναι σε όλα» προς τους ισχυρούς (π.χ. Συμφωνία Μέρκελ – Ερντογάν, ΝΑΤΟ).

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «ναι, η επιδημία είναι ανησυχητική. Ναι, η χρησιμοποίηση από τον Ερντογάν των απελπισμένων φυγάδων (τους οποίους πότε εγκλείει σε στρατόπεδα και πότε προωθεί προς τα σύνορα) αποτελεί παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όμως, ούτε ο COVID-019 ούτε αυτοί οι κατατρεγμένοι άνθρωποι στον Έβρο δεν δικαιολογούν την υστερία που επιτήδεια εργαλειοποιεί ο Διακομματικός Μνημονιακός Εθνικισμός για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την δεκαετή ασφυξία που έχει φέρει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Υπό αυτό το πρίσμα, το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «δεν θα επιτρέψει στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό αυτό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και την καλλιέργεια της ξενοφοβίας που, με μαθηματική ακρίβεια, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και θα στερήσει ό,τι ερείσματα έχουν απομείνει στην Ελλάδα στους κύκλους των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο».

Το ΜεΡΑ25, προσθέτει , «δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το αφήγημα της Χρυσής Αυγής, της Ελληνικής Λύσης και λοιπών ρατσιστικών δυνάμεων μέσα από ανόητες τοποθετήσεις όπως, π.χ., περί “οργανωμένης, μαζικής, παράνομης απόπειρας παραβίασης των συνόρων” την οποία η “ηρωική” κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “απέκρουσε”».

READ ΕΚΤΑΚΤΟ-Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις- “Κλείδωσαν” οι εκλογές
Επίσης, τονίζει ότι «δεν θα επιτρέψει στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό να παρουσιάσει τους κατατρεγμένους στον Έβρο ως στρατό εισβολής». Ούτε και να εργαλειοποιήσει έναν ιό στο πλαίσιο του δόγματος “Ελλάς-Φρούριο”».

Ακόμη, το ΜέΡΑ 25 διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να καταδεικνύει τον μόνο δρόμο προς την προστασία και ευημερία των πολιτών: Τον ριζοσπαστικό διεθνισμό που κατανοεί ότι οι επιδημίες (οικονομικές, βιολογικές και μεταναστευτικές) είναι διακρατικά προβλήματα και, συνεπώς, ότι διακρατικές πρέπει να είναι και οι λύσεις.

Λύσεις για τις οποίες προαπαιτούμενο είναι το τέλος στο “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” πάνω στο οποίο χτίζει την δυστυχία των ανθρώπων μας (Ελλήνων και μεταναστών) ο Διακομματικός Μνημονιακός Εθνικισμός|».

ΑΠΕ-ΜΠΕ